Cursa de la Mercè 2021

La Cursa de la Mercè 2021 recuperarà el recorregut habitual. Aquesta és la gran novetat d’una prova que també tindrà algunes restriccions, però que podrà aplegar milers de corredors pels carrers de Barcelona. Això sí, després de la prova adaptada de l’edició del 2020, amb només 3.000 corredors en dos dies diferents, la pandèmia encara provocarà que la cursa es vegi alterada.

Cursa de la Mercè 2021: circuit de sempre

La Cursa de la Mercè 2021 recupera el circuit de sempre, és a dir, amb sortida i arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. 10 quilòmetres amb avingudes àmplies i espai per córrer que afavorirà que no hi hagi aglomeracions.

Recorregut i consells

Els corredors hauran d’agafar l’avinguda del Paral·lel fins a l’altura del carrer de Calàbria per arribar a la Gran Via de les Corts Catalanes. En aquesta primera part del circuit, caldria no anar massa ràpid per no pagar-ho més tard. És fàcil deixar-se anar perquè les cames estan fresques i en la segona part del recorregut podrien faltar forces. A la Gran Via és convenient posar el “ritme de creuer”, és a dir, el ritme de cursa que es vol per aconseguir la marca desitjada. El viratge al passeig de Sant Joan, també en baixada, permet guanyar una mica de temps que potser després, de pujada, es perd. La ronda de Sant Pere i el carrer de Sepúlveda es poden fer llargs si no hem sabut guardar una mica per al final. A Viladomat es pot recuperar de cara a la “pujada” final per l’avinguda del Paral·lel, en camí invers, fins a un altre cop a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aquí ja sí que cal donar-ho tot per enfilar el tram final de la cursa.