Cartell Cros Popular Sants 2022

El diumenge, 13 de novembre, a les 10 h es disputarà la 43a edició del Cros Popular de Sants. La prova és un de les clàssiques del calendari de curses populars de Barcelona i es disputa en un circuit de 10 quilòmetres pels diferents carrers de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Un cros i quatre curses

El Cros Popular de Sants es disputa des de l’any 1934 quan l’Ateneu Enciclopèdic Sempre Avant va decidir celebrar el Primer Gran Premi de Sants. La prova es va aturar per la guerra i es va tornar a disputar l’any 1979.

Des de fa uns anys, el Cros Popular de Sants consta de quatre curses diferents que es disputen el mateix. La prova principal és la cursa de 10 quilòmetres amb sortida a la carretera de Sants i arribada a la Rambla de Brasil. Però, a més d’aquesta cursa, diumenge, 13 de novembre, es faran tres curses més. El Petit Cros, una cursa de 600 metres reservada als menors de 7 anys; la Centpeus, cursa d’una milla (1.609 metres) reservada per a nens i nenes de 7 a 14 anys; i el Cros inclusiu per a atletes amb discapacitats psíquiques i que es disputa en una distància de 500 i 1.500 metres.