El Barça afronta aquest dissabte, a les 18 h, el partit més important de la seva història, la final de la Lliga de Campions. Les blaugrana s’enfronten a l’Olympique de Lió, el gran dominar del futbol europeu els últims anys. De fet, les franceses jugaran la quarta final de la Champions consecutiva i han aixecat la copa en les tres últimes edicions.

El tècnic blaugrana, Lluís Cortés, ha explicat que “afrontem la final amb la màxima il·lusió, ambició i ganes”. L’entrenador reconeix que jugar aquest partit és un premi, però que un cop arribats aquí “hem d’intentar guanyar-la”. Segons Cortés, el fet que la final sigui a un únic partit els dona més opcions de guanyar l’Olympique.

El Barça sense l’etiqueta de favorit

El Barça en aquesta final no té el paper de favorit. Aquest fet, Cortés, creu que és “positiu”, ja que “ens treu pressió” i la traspassa tota a les franceses. El que té clar l’entrenador és que “has de fer moltes coses bé, perquè el partit acabi com tu vols”.

L’Olympique, un rival temible

El Barça s’enfrontarà a un rival molt poderós. L‘Olympique de Lió ha guanyat les tres últimes Champions i si aquest dissabte torna a aixecar la copa serà la sisena de la seva història. Aquesta temporada les franceses no han perdut cap partit i només n’han empatat tres, dos a la Lliga francesa i un a la Champions. Són números increïbles, però com tot equip també té punts febles. Cortés els ha detectat i explica que “quan ataquen es desprotegeixen l’esquena” i que “no estan acostumades a defensar-se o a no tenir la pilota”.

Cortés diu que el Barça serà fidel al seu estil

Per acabar, el tècnic ha destacat que “l’equip serà fidel al seu estil de joc”, a allò que han anat fent des que Lluís Cortés es va fer càrrec de l’equip. Tot i això, l’entrenador ha reconegut que “hi ha matisos i detalls” que adaptarem.

Juga amb nosaltres

Des de betevé et proposem un joc. Tria amb nosaltres quin seria el teu 11 inicial del Barça a la final de la Champions que aquest dissabte les blaugrana juguen contra l’Olympique de Lió.