La Copa d’Espanya de futbol sala és una competició que permet que saltin les sorpreses de tant en tant. El campió actual, el Jaén, no és dels més poderosos econòmicament de la Lliga espanyola, però va aconseguir superar el totpoderós Movistar Inter per un ajustat 4 a 3 en la final de l’any passat, disputada a Madrid. En aquell equip hi havia dos jugadors que ara formen part de la plantilla del primer equip del FC Barcelona. Antonio Sánchez, “Boyis”, n’era el capità i, com a tal, va aixecar el títol de campió. Aquesta temporada, el cordovès ha fitxat per al conjunt que entrena Andreu Plaza. A la porteria hi havia Dídac Plana, un blaugrana de tota la vida, que a l’estiu va tornar a Can Barça.

Un partit de Copa d’Espanya especial

Per a tots dos jugadors, enfrontar-se al Jaén serà molt especial. Boyis s’hi va estar tres temporades i Dídac, dues. Cap dels dos no va ser-hi el 2015, quan el Jaén va aconseguir el seu primer títol després de guanyar el Barça per 6 a 4 a Ciudad Real. Els blaugrana ja fa anys que no tenen l’oportunitat d’aixecar aquest trofeu. Ho van fer tres anys de forma consecutiva de l’any 2011 al 2013. Sí que hi ha un precedent recent, quan els d’Andreu Plaza van vèncer els andalusos a la final de la Copa del Rei del 2018 per un ajustat 4 a 3 a la pròrroga.

Boyis i Dídac Plana Barça futbol sala prèvia Copa d'Espanya

No es refien del Jaén

Els dos jugadors són conscients que la Copa d’Espanya té un format en el qual és fàcil que hi hagi sorpreses. A més a més, saben que el Jaén és un rival molt incòmode i que es troba a gust en aquest tipus de competició. Per aquest motiu, reconeixen que superar-los a un partit serà molt difícil. “Haurem de fer el nostre millor futbol”, reconeix Boyis. “Estarem alerta”, apunta Dídac. Tot, per intentar aconseguir un títol que fa cinc anys que no aixequen. I tot, després de patir una derrota inesperada contra el Cartagena en l’última jornada de la Lliga de futbol.