Observatori blaugrana 2019

El FC Barcelona ha fet públiques les dades de l’enquesta de satisfacció, coneguda com Observatori blaugrana, entre els socis i seguidors del club. Els resultats permeten veure que els culers posen una nota de 7,5 al moment actual del Barça.

2.000 enquestes i l’Espai Barça

L’enquesta, feta durant el segon semestre de l’any passat, va anar dirigida a 1.000 socis blaugrana i a 1.000 seguidors més que no són associats del club. Un cop recollides les dades, es demostra que l’Espai Barça, i en especial la remodelació del Camp Nou, és, per als socis, la prioritat més important que té el club. Un 74,6 dels socis afirmen estar molt il·lusionats amb el projecte. Pel que fa als seguidors, aquest percentatge baixa en 10 punts.

Observatori blaugrana, la preocupació

La part esportiva, notable alt

Els socis i seguidors del Barça es mostren satisfets amb la marxa esportiva del club. A més, gairebé un 62 % dels enquestats creuen que els resultats esportius seran millors que els de la temporada passada.

Observatori blaugrana, l'esportiva

Pel que fa a la lluita contra el frau, amb l’expulsió de socis que van fer revenda dels seus seients i que van perdre la titularitat de l’abonament i del carnet de soci, els seguidors del Barça valoren de manera molt positiva -gairebé en un 90 per cent- la decisió de la directiva blaugrana.

L’Espanyol, el segon equip per als seguidors culers

L’enquesta també permet veure dades curioses com el grau d’afinitat dels socis del Barça amb altres equips de futbol. El Girona podríem considerar que és el segon equip dels culers amb un 43,6 % de simpaties, una xifra que en el cas dels seguidors blaugrana és del 38,5 %. Darrere del conjunt gironí, trobem l’Athletic Club, el Betis, la Reial Societat i l’Espanyol, que ocupa la cinquena posició del rànquing de socis i la segona, dels seguidors.

Observatori blaugrana, l'afinitat

Les activitats de la Fundació, el més desconegut

La Fundació del FC Barcelona, tot i que per al 91 % dels socis és coneguda o n’han sentit a parlar, aquesta xifra baixa fins al 52,8 % quan es demana una valoració de les activitats que fa.