barca mundial clubs
Foto: FC Barcelona

Les últimes derrotes del Barça de Xavi Hernández a la Champions poden tenir conseqüències més enllà de la manca d’ingressos econòmics. Les desfetes davant el Xakhtar a Hamburg i contra l’Anvers en la darrera jornada fan que perilli la presència del Barça al Mundial de Clubs del 2025. El format d’aquesta competició organitzada per la FIFA canvia i a l’estiu del 2025 es disputarà a Estats Units una competició amb 32 equips, dels quals només 12 seran europeus.

El Mundial de Clubs del 2025 només pot tenir dos equips per país. Ara mateix, amb el Reial Madrid ja classificat per haver guanyar la Champions del 2021/2022, el Barça i l’Atlètic de Madrid es disputen una plaça, a no ser que la Reial Societat guanyi la màxima competició europea, fet que li permetria disputar-la per aquest motiu. Per això, si un dels dos guanya l’actual Lliga de Campions, tindrà el bitllet assegurat; si no, es decidirà per coeficient.

El criteri per decidir si el Barça serà al Mundial de Clubs

El Mundial de Clubs passarà a disputar-se cada quatre anys i aquest diumenge s’ha de decidit el criteri que farà servir la FIFA per acabar de designar els equips que hi participen (en joc hi ha vuit places europees). Finalment s’ha acabat per decidir el coeficient de la UEFA. Segons aquest criteri, cada club té 4 punts per disputar la fase de grups, 5 per classificar-se per als vuitens i un punt per cada ronda superada, a més de dos punts per victòria i un per empat. Per aquest motiu, el Barça va darrere de l’Atlètic de Madrid, 55 a 62.

Per tant, el Barça es juga en els propers partits de la Champions poder disputar el Mundial de Clubs del 2025, que tindrà un premi de 100 milions d’euros per al guanyador i un 50 milions per a cada club participant. El club blaugrana haurà de quedar molt millor classificat que l’Atlètic de Madrid i guanyar més partits que els madrilenys per aconseguir més puntuació i disputar aquest campionat.