Xakhtar Donetsk Barça Champions League
Foto: EFE (Filip Singer)

El Barça va perdre una molt bona oportunitat contra el Xakhtar per classificar-se de forma matemàtica per als vuitens de final de la Champions League. La derrota a Hamburg contra els ucraïnesos ha deixat el grup més comprimit i amb opcions de tres equips per tal de passar de ronda. Els de Xavi Hernández encapçalen el grup H i ho tenen tot de cara, però han de donar-se una sèrie de resultats.

La classificació del grup del Barça de la Champions

equippuntsGFGC
1.Barça982
2.Porto993
3.Xakhtar667
4.Anvers0314

Què han de fer els blaugrana per ser als vuitens?

Guanyar el Porto

Si el FC Barcelona guanya el conjunt portuguès sumaria 12 punts i estaria classificat de forma matemàtica per als vuitens de la Champions. A més a més, tindria el gol average a favor amb els portuguesos i seria primer de grup de forma virtual. El Xakhtar, com a molt, sumaria 12 punts, igual que els barcelonistes. Amb empat a punts, els de Xavi Hernández i els ucraïnesos tenen el gol average particular igualat (2-1 a Montjuïc i 1 a 0 a Hamburg). El general és molt favorable per als blaugrana (+6 per -1), per tant, la diferència de gols és de set. El Xakhtar hauria de sumar dues golejades per superar el Barça.

Empatar contra els portuguesos

El Barça ha de sumar, com a mínim, un punt contra el Porto per passar de ronda. Amb aquest empat sumaria 10 punts, els mateixos que el conjunt portuguès, però té el gol average particular guanyat. Independentment del que faci el Xakhtar Donetsk contra l’Anvers, els blaugrana ja estarien classificats de forma virtual. En l’última jornada de la fase de grups de la Champions s’enfrontaran el Porto i el Xakhtar (tindrien 10 i nou punts, respectivament) i qualsevol resultat els afavoria encara que perdessin al camp de l’Anvers. Seria virtual perquè en cas d’empat el Xakhtar sumaria 10 punts i, si el Barça perdés, caldria mirar el gol average general (amb els set gols de diferència).

Perdre contra el Porto

La derrota contra el Porto complicaria l’accés als vuitens de la Champions, però encara seria possible. El Barça seria segon per darrere dels portuguesos, però encara que el Xakhtar guanyés l’Anvers, caldria mirar el gol average general i esperar a l’última jornada, en què, tot depenent dels gols marcats i encaixats i dels últims resultats, encara hi hauria força opcions si els de Xavi Hernández superessin la ventafocs del grup, l’Anvers, a domicili.