La Plataforma Bàsquet Gràcia fa uns mesos que ha començat a caminar. La nova entitat, que engloba set clubs esportius del districte, té un doble objectiu: aconseguir més instal·lacions per practicar el bàsquet i fomentar l’esport al barri. Per això, la primera acció conjunta és una Trobada d’Escoles de Bàsquet de Gràcia.
Reclamen infraestructures
La nova entitat engloba set clubs esportius del districte: els Lluïsos de Gràcia, el Vedruna Gràcia, el Bàsquet Claret, el Safa Claror, el CB Pedagogium, el CB Coll i La Salle Gràcia. Les diferents entitats han decidit unir esforços per buscar solucions a un dels grans problemes que consideren que hi ha a Gràcia: manca d’instal·lacions esportives adequades.
És el cas dels Lluïsos de Gràcia que han començat la temporada amb els equips sèniors jugant en una altra pista, el pavelló Josep Comellas, ja que la pròpia no compleix els requisits que demana la Federació Catalana de Bàsquet. Rafa Nache, president de la secció de Bàsquet dels Lluïsos de Gràcia, explica que “la federació cada cop ens demana més tenir pavellons coberts i d’unes certes dimensions i el barri no és capaç de donar suport o solució a aquesta problemàtica”. De fet, diu el Josep Maria Bigas, del CB Pedagogium, que “actualment a Gràcia només hi ha dos pavellons que tinguin les mides reglamentàries, que són el Comellas i la Creueta del Coll”.
Ara, els club units esperen fer més força. De moment, ja han iniciat converses amb el districte, però diuen que no hi ha una solució fàcil per la manca d’espais a Gràcia.
Foment del bàsquet a Gràcia
A més, des de la Plataforma Bàsquet Gràcia també volen treballar en el foment del bàsquet al barri. Als clubs, els agradaria recuperar el trofeu Vila de Gràcia, que es jugava en la pretemporada dels sèniors, i generar trobades d’escoles de bàsquet. De fet, ja han organitzat la primera activitat, el dissabte 1 de desembre dins la festa de Teixint Connexions. Serà la primera Trobada d’Escoles de Bàsquet de Gràcia al carrer Gran de Gràcia, que es tallarà al trànsit. Segons Nache, “el bàsquet és l’esport número u del barri i, amb aquesta plataforma, volem potenciar-lo encara més”. Els set clubs esperen que l’Administració s’impliqui i busqui com millorar les infraestructures, ja que asseguren que el problema afecta 1.200 famílies.