Barcelona és capital

Tenir una seu estable a Barcelona, inaugurar una botiga al centre de la ciutat, reforçar les relacions institucionals amb l’Ajuntament, la posada en marxa imminent (dissabte, 8 de desembre, a les 20.45 h contra el FC Barcelona) d’un bus llançadora perquè els turistes puguin anar al RCDE Stadium, i recuperar tan aviat com sigui possible el torneig Ciutat de Barcelona. Aquest són alguns els eixos sobre els que pivota la intenció del club d’estrènyer els lligams amb la ciutat que el va veure néixer l’any 1900.

Així ho ha explicat Roger Guasch, director general corporatiu del RCD Espanyol, en una trobada amb la premsa. El dirigent blanc-i-blau ha repassat l’actualitat blanc-i-blava i ha explicat què diran dimecres vinent, dia 5 de desembre, a partir de les 11.3o h, a l’Auditori de Cornellà. Allà es farà Junta General Ordinària i Extraordinària d’Accionistes.

L’hora d’Europa

Esportivament, l’Espanyol es planteja a mitjà termini (2018-2021) acabar sempre entre els 10 primers de la Lliga de Primera Divisió. Però el punt culminant de l’estratègia arriba en el període 2021-2025, quan l’equip hauria d’haver-se consolidat entre els sis millors classificats del campionat, la qual cosa faria que disputés regularment competició europea.

Rubi ha canviat l’Espanyol

Com es veu, Europa ha deixar de ser un tabú i ara és el gran objectiu estratègic. De la mà de Joan Francesc Ferrer, “Rubi”, l’equip viu en posicions europees pràcticament des que va començar el campionat, així que no seria gens estrany que els blanc-i-blaus tornessin a viatjar ben aviat pel continent. El darrer gran rècord, tot i la derrota per penals, va ser la disputa de la final de la Copa de la UEFA de Glasgow de la temporada 2006-2007 contra el Sevilla.

La sagnia dels abonaments

Per créixer esportivament cal que hi hagi una massa social àmplia i, en això, l’Espanyol presenta xifres molt discretes. Roger Guasch s’ha autoculpabilitzat dels resultats de la campanya d’abonaments que van engegar l’estiu passat i que ha significat la pèrdua de 3.400 carnets respecte als que havia la temporada passada. El descens d’abonats és preocupant, en els 10 darrers anys cada any han caigut els propietaris d’un seient a l’estadi. La temporada 2009-2010 hi havia 35.599 abonats, ara en són 23.612.