Chen Yansheng, màxim accionista de l’Espanyol, ha estat molt clar: “No se’m passa pel cap vendre el club”. La seva idea és ”fer de l’Espanyol un club més gran, admirat i orgullós de la seva història”. El propietari del club ha explicat que ara mateix tenen l’estabilitat econòmica per afrontar el creixement esportiu amb garanties. Aquesta és la quarta junta d’accionistes que presideix Chen Yansheng i ha dit que la seva gestió ha creat els fonaments del creixement econòmic actual.

Chen Yansheng RCD Espanyol

Pla estratègic

El Consell d’Administració ha presentat un superàvit de 6,4 milions d’euros (l’any passat en van ser 6,6). És el quart any consecutiu amb beneficis. Pel director general corporatiu, Roger Guasch, aquest creixement ha fet que ara el club ”sigui més fort”. El màxim mandatari ha dit que desenvoluparan el seu projecte en tres línies ”l’ambició esportiva, l’impuls social i la consolidació econòmica”. El club ha presentat un pla estratègic per als propers set anys, que pretén que el club pugui lluitar per estar en llocs de competició europea. El pla a curt termini té com a objectiu que l’equip estigui, en els dos propers anys, entre els deu primers classificats com a mínim. En l’àmbit social, el club també vol mantenir un lligam amb la ciutat de Barcelona.

Junta plàcida

La Junta d’Accionistes de l’Espanyol ha estat plàcida, com és habitual, per al president Chen Yansheng. Tenint en compte que el màxim accionista del club té gairebé el total del capital, l’aprovació dels comptes de la temporada anterior ha estat un tràmit. La Junta ha presentat un pressupost de 71 milions d’euros per a la temporada 2018-2019 que també ha passat el tràmit. D’altra banda el club ha explicat que el deute net del RCD Espanyol està per sota dels 100 milions d’euros.

chen yansheng junta accionistes 2018

Horari matinal

A la Junta General d’Accionistes s’hi han presentat 84 assistents representant 283 accionistes. Hi ha hagut un descens de sis persones respecte a l’any passat. Aquesta davallada s’atribueix a l’horari matinal de la Junta General d’Accionistes. Chen Yansheng ha argumentat que la companyia és xinesa i que hi ha molt interès en seguir aquesta junta al seu país. Amb la diferència horària les juntes d’altres anys acabaven de matinada a la Xina.

Veus discordants

Els petits i mitjans accionistes s’han mostrat a favor dels comptes econòmics presentats. Ara bé, els accionistes han volgut dir la seva en aspectes importants com:
– l’aparició de les seccions esportives (no professionals) del club
– la baixada  d’assistència al RCD Stadium
– la política de fitxatges i de vendes dels jugadors del primer equip
– la campanya d’abonaments d’aquesta temporada
– l’estadi lliure de fums