Barcelona
@FCBarcelona_cat

El Barcelona guanya al camp de l’Alabès per 0 a 2 en el partit de la 34a jornada de la Primera Divisió. Els d’Ernesto Valverde estan a un pas de proclamar-se Campions de Lliga.

El Barcelona té la Lliga a tocar

El partit ha començat amb un 11 de Valverde amb força canvis. Messi i Jordi Alba no ha estat titulars, dos jugadors que són habituals dels equips d’Ernesto Valverde. Dembélé, Umtiti, Aleñà han estat titulars i Sergi Roberto ha jugat de lateral esquerre. Primers minuts de domini del Barça amb una clara doble ocasió de Suárez i Coutinho. Ha transcorregut el temps amb un equip blaugrana que ha estat força bé en defensa i que en atac li ha mancat encert. A la mitja hora, ocasió de Suárez amb un xut que Pacheco, porter de l’Alabès, ha enviat a córner. L’equip basc només ha tingut una ocasió en una jugada d’estratègia que ha rematat de cap Rodrigo Ely i que ha sortit per sobre del travesser. Amb l’empat a 0 s’ha arribat al descans.

Els de Valverde tanquen el partit a la segona part

A l’inici de la segona part, Leo Messi ha iniciat exercicis d’escalfament a la banda. Tres minuts del segon temps i Suárez de falta ho ha provat, però el xut ha rebotat a la tanca. El gol del Barça ha arribat: al minut 53, Carles Aleña ha controlat dins l’àrea una pilota i, amb l’esquerra, ha superat Pacheco. Quatre minuts més tard, jugada enrevessada a l’àrea de l’equip basc que ha acabat amb gol de Piqué, que ha anul·lat l’àrbitre Adrián Cordero Vega per possible fora de joc d’Umtiti. Després de revisar la jugada al VAR, el col·legiat ha assenyalat penal favorable al Barça per mans de Tomás Pina. Suárez ha convertit la pena màxima. Leo Messi ha entrat al camp per substituir Dembélé després del segon gol blaugrana. Al minut 70, entre Pacheco i el pal han tret fora un xut potent de Messi. El conjunt de Valverde s’ha dedicat a controlar els minuts restants.

Victòria blaugrana per 0 a 2, tres punts més, que apropen el campionat de Lliga al Barça. Els blaugrana seran campions si l’Atlètic de Madrid perd aquest dimecres contra el València. Si no és així, ho serà si guanya dissabte al Camp Nou contra el Llevant.