L’esport femení vol tenir més presència als mitjans de comunicació. Per aquest motiu, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, la Secretaria General de l’Esport , l’Institut Català de les Dones i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, han engegat la campanya “#ThoEstasPerdent”.

Cares conegudes i campiones

La campanya vol promoure que les dones esportistes tinguin més presència als mitjans. El president del CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya), Roger Loppacher, considera que cal contribuir a avançar “cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics i posicionar-ho com un contingut d’interès i capaç d’atraure grans audiències”.

Per visibilitzar la campanya, els seus responsables han inclòs la participació de cinc esportistes catalanes de màxim nivell: la jugadora del Barça Alexia Putellas, la nedadora de l’Ucam Múrcia, Mireia Belmonte, la pilot de GasGas Laia Sanz, la jugadora de l’Uni Girona Laia Palau i l’atleta de l’ISS l’Hospitalet Maria Vicente.

Televisió, ràdio i xarxes socials

La campanya #ThoEstasPerdent”, que té el lema “Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle“, constarà d’un espot de televisió, una falca de ràdio i diverses càpsules audiovisuals per a les xarxes socials. La intenció és fer la campanya tan viral com sigui possible i per aquest motiu també es demanarà el suport d’altres esportistes reconeguts, tant masculins com femenins.

Les protagonistes

  • Alexia Putellas: Jugadora del FC Barcelona. Té 25 anys i és internacional amb Espanya. Amb el Barça ha aconseguit 3 lligues i 4 Copes de la Reina.
  • Mireia Belmonte: Nedadora de l’Ucam Múrcia. Té 29 anys i ha participat en tres jocs olímpics. Ha aconseguit la medalla d’or als 200 papallona a Rio 2016.
  • Laia Sanz: Pilot de GasGas. Té 35 anys i des de l’any 1992 participa en proves de trial. Ha estat campiona del món 13 cops i campiona de l’Europeu en 10.
  • Laia Palau: Jugadora de l’Uni Girona Bàsquet Club. Té 40 anys i és internacional. Ha participat en tres jocs olímpics i va aconseguir la medalla de plata a Rio 2016.
  • Maria Vicente: Atleta de l’ISS l’Hospitalet. Té 18 anys i forma part de la selecció espanyola d’atletisme. És l’actual campiona d’Europa d’heptatló sots-20.

betevé i l’esport femení

La presència de l’esport femení a betevé és una de les prioritats de la redacció d’esports d’aquesta casa. Des de fa dues temporades el programa ‘btv esports’ té una secció quinzenal amb la Laia Pujolassos. La comunicadora i música ens acosta les fites i moments més importants que han protagonitzat dones esportistes.