La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb quatre jugadores d’equips barcelonins, Roser Tarragó i Clara Espar, del Mediterrani, i Paula Crespí i Elena Sánchez, del Sant Andreu, tornarà a disputar una final europea. L’equip de Miki Oca s’ha desfet de les amfitriones, Hongria, a les semifinals per 10 a 11.

Partit molt igualat des de l’inici fins al final

La selecció espanyola sabia, abans de començar el partit, que eliminar Hongria no seria una feina fàcil. El fet que les amfitriones juguessin a casa, on la pressió de l’afició que omplia el Duna Arena ha estat total, i el bon joc de les hongareses feien presagiar un partit complicat.

I ha estat així. Màxima igualtat durant tot l’enfrontament. Parcials de 3-3, 1-2 i 3-2 en els tres primers períodes. Per tant, s’ha entrat a l’últim quart amb un empat a 7 que obligava a decidir-ho tot en els vuit últims minuts.

Roser Tarragó, jugadora de la selecció espanyola femenina que jugarà la final

I en aquest últim quart ha estat quan han demostrat la seva vàlua jugadores com Roser Tarragó, amb un sorprenent xut amb gir inclòs, Judith Forca, Bea Ortiz o les incombustibles Maica Garcia i Laura Ester, que han permès a Espanya acabar el quart amb un parcial de 3-4 que ha significat el triomf de les de Miki Oca per 10 a 11 i la classificació per a la final.

Laura Ester, jugadora de la selecció espanyola femenina de waterpolo que jugarà la final

Últim rival, Rússia

La selecció espanyola, per tant, tornarà a tenir l’opció de revalidar el títol de campiones aconseguit l’any 2014 també a Budapest, després que l’any 2016 acabessin quartes i l’any 2018, a Barcelona, terceres, en un campionat que es va endur Holanda. Precisament les holandeses no podran revalidar el títol de campiones, ja que han caigut eliminades per Rússia a la tanda de penals. La final femenina de l’Europeu es disputarà aquest dissabte, 25 de gener, a les 19 h.