bcn sports film festival

Si us agrada el cinema i us agraden els esports, el BCN Sports Film Fest us porta el millor dels dos mons en un festival que a poc a poc s’ha fet gran i ja suma la vuitena edició. 80 pel·lícules seleccionades amb un denominador comú, l’esport com a temàtica central. Des de les muntanyes impossibles de Kilian Jornet fins al bàsquet de Kobe Bryant, aquí en teniu una selecció.

‘Kilian’

Dijous 3 de maig a les 20 h. Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat).

Kilian Jornet és considerat el millor corredor de muntanya de tots els temps. Però ell no es considera un corredor. Uniu-vos a en Kilian en el seu terreny, a Noruega, mentre intenta esquiar i córrer, en un sol dia, els Set Cims de Romsdalen, una ruta de 77 quilòmetres amb 9.000 metres de desnivell. Producció canadenca.

‘Annapurna III Unclimbed’

Projecció en sessions escolars. Museu Olímpic i de l’Esport.

Un documental sobre l’expedició a l’Himàlaia nepalès liderada per David Lama, amb els alpinistes austríacs Hansjörg Auer i Alex Blümel, l’any 2016. Sumeu-vos a l’equip i acompanyeu-los, durant cinc setmanes, en l’intent de conquerir un dels cims més desafiants de l’alpinisme: la cara sud-est de l’Annapurna III, que no ha escalat mai ningú encara. Producció alemanya.

‘Are you volleyball?’

Dimecres 2 de maig a les 18 h. Filmoteca de Catalunya.

Un grup de sol·licitants d’asil araboparlants arriba a una frontera de parla anglesa i no pot seguir endavant. Cada dia hi ha conflictes amb els soldats fronterers fins que el voleibol es converteix en un catalitzador que millora la comunicació entre tots dos grups. Producció iraniana.

‘Candide Thovex Quattro 2’

Projecció en sessions escolars. Museu Olímpic i de l’Esport.

En Candide i l’Audi s’associen per esquiar pel món… sense neu! Producció francesa.

‘Dear basketball’

Dissabte 5 de maig a les 18 h. CC La Casa Elizalde i Auditori Sant Martí i sessions escolars.

L’oda poètica de Kobe Bryant al bàsquet cobra vida amb el llegendari animador Glen Keane. Ideat pel mateix Bryant, ‘Dear basketball’ posa imatge a les seves paraules en un poema visual amb banda sonora espectacular composta pel guardonat compositor John Williams. Producció nord-americana.

‘Imagination: Tom Wallisch’

Dijous 3 de maig a les 20 h. Museu Olímpic i de l’Esport i sessions escolars.

De petits, avorrits dins el cotxe dels nostres pares, tots vam somniar ser en qualsevol altre lloc. Ara, un monòton viatge d’hivern esdevindrà una autèntica aventura quan l’esquiador professional Tom Wallisch esquiï la geografia urbana d’una ciutat de la Colúmbia Britànica. Producció canadenca.

‘Lion’

Sessions escolars. Museu Olímpic i de l’Esport.

El lleó ha de fer esport. Però la gasela no s’acaba de creure que en sigui capaç… Producció alemanya.

‘Reel rock 12: Above the sea’

Dijous 3 de maig a les 20 h. Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat).

En Chris Sharma és el millor escalador de psicoblog (escalada sense corda sobre el mar). Quan torna a Mallorca descobreix una paret preciosa amb petites preses. Si aconsegueix encadenar els moviments i suportar les nombroses onades, assolirà el psicobloc en solitari més dur del món. Producció nord-americana.

‘Roller dreams’

Divendres 4 de maig a les 20 h. Museu Olímpic i de l’Esport.

El 1984, Venice Beach (Califòrnia) és l’epicentre de l’explosió de la cultura pop. Els joves de color que busquen refugiar-se del bullici urbà assisteixen, en massa, a l’eclèctica comunitat oceànica per crear un nou fenomen: el ball sobre rodes. Producció australiana i nord-americana.

‘Ser’

Dimecres 2 de maig a les 20 h.  Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat)

Dijous 3 de maig a les 20.30 h. Museu de l’Esport Melcior Colet.

La Mireia Miró, professional de l’esquí de muntanya, va viatjar a l’abril a Noruega per fer un viatge inspiracional i introspectiu. L’objectiu? Deixar de banda els dorsals, conèixer gent nova i descobrir nous paisatges sobre els esquís. Producció catalana.

‘Somersault Pike’

Divendres 4 de maig a les 20. Auditori de Sant Martí.

Una saltadora de trampolí professional venç les seves pors saltant del trampolí. Producció australiana.

‘Third’

Dijous 3 de maig a les 20.30 h. Museu de l’Esport Melcior Colet.

Després del naixement del seu bebè, la dues vegades campiona olímpica i llegenda de l’atletisme Ielena Issinbàieva decideix tornar a l’esport per guanyar la seva tercera medalla d’or en uns jocs olímpics. Producció russa.

‘Volte’

Dijous 3 de maig a les 20.30 h. Museu de l’Esport Melcior Colet.

Fa dos anys que la Zuzia s’entrena en el volteig i s’ha convertit en la voltejadora aixecada per les saltadores més fortes i amb més experiència. Aviat començarà la nova temporada. Durant els entrenaments, es percep que la nena ha perdut part de la seva agilitat: la Zuzia s’ha fet gran. Producció polonesa.

‘West ride story’

Sessions escolars. Museu Olímpic i de l’Esport.

Segueix el pilot professional de parapent Laurent Roudneff durant els viatges que va fer el 2017, des del nord de França fins a Normandia, passant pel Marroc!