El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha estat entrevistat a Barça TV pels directors dels diaris esportius catalans ‘L’Esportiu’, ‘Mundo Deportivo’ i ‘Sport’. El màxim mandatari blaugrana ha parlat de la caixa del club, de les negociacions fallides de Neymar i del contracte de Messi, que podria sortir lliure a final d’aquesta temporada.

L’Espai Barça ja val 685 milions

Bartomeu ha explicat que la xifra del cost de l’Espai Barça ha pujat 85 milions d’euros perquè ja fa cinc anys que se’n va fer la primera estimació i els arquitectes han acotat més.

Pressupost de més de 1.000 milions d’euros

Tot i ser un objectiu que s’esperava assolir l’any 2021, el president ha avançat que any a any han arribat a uns ingressos de 990 milions d’euros i que en el proper pressupost la xifra arribarà als 1.060 milions d’euros. Bartomeu ha explicat que l’augment d’ingressos ha estat necessari per competir amb les exigències econòmiques del futbol actual.

Cas Neymar

Bartomeu ha assegurat que Neymar no vindrà al gener. Ha dit que la seva incorporació no estava planificada, sinó que era un extra. Leonardo, director tècnic de l’equip francès, va obrir les portes a les negociacions amb el PSG i llavors ho van intentar. No va arribar a port perquè la demanda no es podia assumir. La iniciativa era esportiva. Abidal, Planes i Valverde creuen que valia la pena.

Bartomeu ha dit que el vestidor no opina sobre fitxatges i no va vetar Griezmann. Segons el president, els jugadors del Barça es van interessar en Neymar i era una il·lusió. “No era un fitxatge fàcil, tampoc en l’aspecte social. Hi ha gent decebuda i contenta. Estic segur que al vestidor hi ha gent decebuda. El PSG va anar variant de noms”.

Segons Bartomeu, el Barça no ha posat mai noms de jugadors sobre la taula, era el PSG el que els demanava: “El Barça va fer tot el possible per portar-lo”. Ha dit que Neymar va comunicar que només volia anar al Barça malgrat que hi ha via dos clubs més interessats.

El contracte de Messi

En l’últim any del contracte podrà deixar el Barça per anar a jugar on vulgui. Han de tenir la llibertat i se l’han guanyada. Per tant, Messi podria deixar el Barça sense cost al final d’aquesta temporada.