La Santboiana ha guanyat el clàssic del rugbi català de la Divisió d’Honor contra el Barça Rugbi per 20 a 23. A més, s’ha proclamat campió de la Supercopa Catalunya. Tot i que el Barça s’ha mantingut al capdavant durant gairebé tot el partit, no ha estat un matx fàcil, perquè els dos han equips s’han esforçat de valent per poder endur-se la victòria. Finalment, el derbi ha caigut de la banda de la Santboiana, que aconsegueix la revenja després de perdre el derbi de la temporada passada.

El Barça es manté al davant de la Santboiana en el marcador

Un dels partits més esperats de la pilota oval ha començat a favor del conjunt blaugrana gràcies a l’assaig de Daniel Barranco, que ha estrenat el marcador per 7-0, després que Guemes hagi transformat el xut de càstig. Dos minuts més tard, el Barça ha confirmat la iniciativa en el duel gràcies a l’assaig de Felipe Alegre, que novament Guemes ha aconseguit transformar (14-0). La Santboiana, lluitant amb una intensitat molt alta, ha escurçat distàncies en el minut 10, quan Escano ha fet un assaig, ratificat amb el xut entre pals de Javier Rojas. Els de Guerrero s’han mantingut ferms en la persecució i, de mica en mica, han anat retallant distàncies. Ha estat el mateix Rojas l’autor del xut de càstig, que ha permès sumar tres punts més. Així doncs, al minut 28 el marcador era 14 a 10. El gran treball en defensa per part de la Santboiana ha evitat que el Barça Rugbi avancés en el marcador. Així doncs, a la mitja part el resultat era de 14 a 10.

Patiment de la Santboiana fins al final

L’inici de la segona part ha seguit la mateixa tònica que la primera: el Barça ha marcat primer. Aquest fet ha ajudat els de Monteagudo a mantenir-se al davant en el marcador per 17 a 10. Guemes ha estat l’autor del xut de càstig que ha permès donar aquest ampli avantatge. Els de Sant Boi no han abaixat el cap i el cop de càstig anotat entre pals per Rojas ha contribuït a apropar-se al conjunt blaugrana. Al minut 63, els de Guerrero s’han posat al davant gràcies a l’assaig d’Afaese que Rojas ha transformat. L’alegria, però, ha durat poca estona, perquè la groga de Juanma Lescano ha fet que els de Sant Boi es quedessin amb un jugador menys sobre la gespa. El Barça ha tornat a equilibrar el marcador amb el 20 iguals en el minut 73 gràcies al cop de càstig. Dos minuts abans del final, el xut de càstig de Rojas ha donat la victòria a la Santboiana per 20 a 23.