El Barça ha tancat aquest dilluns la campanya “La samarreta amb més història”, un projecte organitzat per la Fundació Barça que va arrencar el dia 4 de gener amb l’objectiu de visibilitzar la vulneració dels drets de les persones migrants a través de relats de joves refugiats al port de Barcelona.

El Barça, al costat dels refugiats sota el lema “Més que un club”

L’acte ha comptat amb la presència de Mamadou Dia, refugiat protagonista de la campanya, que ha estat acompanyat del jugador del primer equip Jules Kounde, el vicepresident del Barça, Rafa Yuste, i la directora de la fundació, Marta Segú. També hi ha assistit el president del Port de Barcelona, Lluís Salvador, que ha donat importància al fet de celebrar aquest esdeveniment en aquesta ubicació pel “paper que té el Mediterrani com a espai de llibertat, però també on lamentablement perden la vida milers de persones buscant una vida digna“.

El club ha volgut commemorar, amb motiu dels 75 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, la lluita de totes aquelles persones que han de marxar del seu país a causa de la pobresa, per catàstrofes naturals o per culpa de conflictes bèl·lics. “Moltes d’aquestes persones porten la samarreta del Barça, que representa esperança i una nova vida”, ha apuntat la directora de la fundació, Marta Segú. El club blaugrana demana a les autoritats competents “vies legals i segures” per abordar la situació d’aquestes persones.

El protagonista de la campanya és Mamadou Dia, un refugiat del Senegal que va arribar a Europa l’any 2006. Actualment és escriptor i activista i ha creat una entitat anomenada Hahatay, que col·labora amb la Fundació Barça. “Es necessiten veus com la d’aquest gran club, que desperten il·lusions i esperança a tots els racons del món”, ha dit Mamadou.

El vicepresident del FC Barcelona, Rafa Yuste, ha volgut reivindicar el vessant social i solidari de l’entitat. “El 2006 el club va firmar un acord amb Unicef i milions de nens del món van veure que el Barça és més que un club“, ha destacat Yuste.