Ferran Torres

El Barça ha aconseguit una victòria molt treballada al camp del Porto per 0 a 1. L’únic gol del partit l’ha marcat Ferran Torres en el temps afegit de la primera part. Els tres punts, que situen els blaugrana líders del Grup H de la Champions, però poden sortir molt cars, ja que Lewandowski ha abandonat el camp amb molèsties al turmell, Ronald Araujo ha acabat el partit també amb molèsties i Gavi ha estat expulsat.

Ferran Torres obre la llauna

El Barça ha volgut tenir el control i el domini del partit, però el Porto ha presionat la sortida de la pilota dels blaugrana li ha complicat molt la vida als de Xavi Hernández. De fet, els portuguesos en pasades verticals i ràpides han arribat amb perill a la porteria de Ter Stegen. El porter alemany en el minut 17 ha hagut d’intervenir a un xut d’Eustáquio. El Barça ha intentat tenir una mica més la pilota i així ha arribat la primera ocasió, un xut des de la frontal de l’àrea de Joao Félix, que ha acabat a córner. A partir d’aquí, minut 23, els blaugrana s’han fet amb el control i han igualat el partit. Però no tot han estat bones notícies, ja que Lewandowski amb molèsties al turmell esquerre ha hagut d’abandonar el camp. En el seu lloc, a la mitja hora de joc, ha entrat Ferran Torres. El partit s’ha obert i Ter Stegen ha evitat el gol dels portguesos en un parell d’ocasions. En temps de descompte, però s’ha trencat la igualatat. Errada en defensa del Porto que ha aprofitat Gundogan per assistir a Ferran Torres que ha marcat el 0 a 1.

Ter Stegen salva el Barça

La segona part ha començat amb una claríssima ocasió per al Porto. Ha estat Joao Mario qui ha xutat fregant l’escaire. Els portuguesos han seguit generant perill al contraatac i Koundé molt ràpid ha posat la punta de la bota per salvar un u contra u de Pepé davant Ter Stegen. El Barça no ha reaccionat i ha seguit a remolc del ritme que ha marcat el Porto. I ha estat Taremi de cap, qui ha posat l’ai al cor a més d’un culer. Els portuguesos han seguit presionant i Ter Stegen s’ha fet gran per evitar el gol dels locals. El Barça no sortia del darrera i l’àrbitre ha assenyalat penal per mans de Joao Cancelo, però després d’anar a mirar el VAR s’ha fet enrere en la seva decisió, ja que abans un jugador del Porto l’havia tocat també amb les mans. Els últims minuts han estat dramàtics. Ronald Araujo ambn molèsties ha aguantat com ha pogut i Gavi ha estat expulsat per doble tergeta groga. Al final, victòria treballada que situa el Barça líder en solitari del Grup H de la Champions League.