El Barça de Roger Grimau s’ha estrenat amb bon peu a la Lliga ACB i ha passat pantalla de la derrota contra el Reial Madrid a la Supercopa. Els blaugrana han guanyat el Joventut al Palau per 95 a 79 en un partit que pot servir per intuir el que vol el nou entrenador culer: més velocitat en atac. També hi ha ajudat el bon canell de Jabari Parker, la mobilitat de Parra o la determinació de Brizuela.

Joel Parra s’inspira davant del seu exequip

Joel Parra, que s’enfrontava amb el seu exequip, ha estat un dels millors jugadors del Barça en un primer quart que ha acabat 20 a 22. El conjunt barceloní ha pogut córrer per moments i fer transicions ràpides. En el segon quart, el Barça ha agafat un avantatge de més vuit punts, que la Penya ha anat reduint de mica en mica fins al 44 a 40, amb què s’ha arribat al descans. Da Silva i Satoransky han agafat el relleu de Parra en l’anotació.

El Barça no afluixa i amplia la diferència

Vesely, amb sis punts seguits, ha obert una escletxa de 10 punts. El Joventut ha tornat a serrar les dents i no ha tirat la tovallola. En part, gràcies a l’encert des de la línia de tir lliure (que ha acabat el tercer quart amb 14 de 14). Aleshores, ha arribat el moment de Brizuela, que, quan tenia els badalonins més a prop, ha tornat a obrir escletxa i ha arribat fins al 68 a 57, amb què s’ha arribat a l’últim període. Allà el Barça no ha afluixat i ha començat la Lliga amb bon peu gràcies al 95 a 79 final.