barca unionistas

Redempció del Barça contra l’Unionistas de Salamanca per classificar-se per als quarts de final Copa del Rei. Els blaugrana, ensopits durant el primer acte, han reaccionat a la segona meitat gràcies als gols de dos futbolistes qüestionats: Kounde i Balde. Pot semblar un tràmit, però els de Xavi, que viuen instal·lats en un funambulisme constant, han fet un pas més per seguir vius en la lluita d’un títol que pot salvar el cap del tècnic, segons va dir ell mateix.

El Barça ha sabut mantenir la calma tot i arrencar perdent i fer valer la qualitat individual. Ferran Torres ha donat vida abans del descans per desencadenar la remuntada culer. Demà, a les 13 hores, el Barça de Xavi estarà al sorteig dels quarts de final de la Copa del Rei. Nou matx ball salvat sota l’atenta mirada de Joan Laporta a la graderia.

Un onze del Barça amb pocs canvis contra Unionistas

Xavi Hernández ha decidit sortir amb bona part dels jugadors habituals d’inici. Només ha donat descans a Robert Lewandowski, Ilkay Gundogan i Pedri. En l’onze inicial ha inclòs a Fermín i a Marc Guiu, que estrenava titularitat en partit oficial amb el primer equip del Barça. També ha posat a Sergi Roberto al lateral dret i ha optat per donar minuts a Oriol Romeu.

Ensurt i reacció blaugrana

El partit ha començat amb una ocasió claríssima d’Unionistas de Salamanca als 50 segons de començar el partit. Losada, tot sol davant d’Iñaki Peña, ha enviat fora en una acció mal defensada pel conjunt blaugrana. Els poc més de 5.000 espectadors presents a l’Estadi Reina Sofia han vibrat amb la primera ocasió de l’equip local. Els de Xavi Hernández han dominat, tal com es podia preveure, amb més possessió de la pilota, ja que els castellans són més partidaris del joc directe.

L’ocasió més clara dels barcelonistes ha arribat al minut 22 quan, després d’una centrada de Joao Félix, Marc Guiu ha rematat de cap picant a terra, però el porter Iván Martínez ha refusat a córner. Ha estat a la mitja hora de partit quan l’Unionistas ha obert ferida als blaugrana. Álvaro Gómez ha avançat als locals amb un gran gol de volea, imparable per Iñaki Peña. Al Barça li ha costat reaccionar, però finalment al minut 44 Ferran Torres ha aparegut per donar una mica de vida als blaugrana abans del descans. Ha fet el gol de l’empat després d’un 1 contra 1 davant d’Iván Martínez.

Balde i Kounde sentencien el partit pel Barça

La segona meitat ha arrencat amb un Barça un pèl més agressiu en la pressió. Sens dubte, si avui hi havia un jugador assenyalat en els darrers partits a la gespa del Reina Sofía era Jules Kounde. El francès s’ha pogut refer de les seves darreres actuacions amb un golàs des de més de vint metres per trencar l’empat. Kounde ha trobat espais des de la llarga distància i s’ha inventat un míssil que ha perforat la xarxa d’Unionistas. El duel fregava el minut 70 i el Barça i Xavi respiraven tranquils. Era una nit de redempció i Balde també ha volgut acudir a la cita amb un gol descomunal. El lateral, que ha estat dels millors blaugrana, ha fet una acció individual del Balde del curs passat per definir amb un obús fortíssim i situar l’1-3.

Al tram final del partit, Iñaki Peña -també qüestionat- ha salvat el Barça d’una nova agonia amb dues aturades de mèrit a boca de canó.