natonal pool complex malta
Foto: National Pool Complex - Malta

La Final Four de la Champions de waterpolo ja té seu: Malta. European Aquatics ha anunciat que les properes tres finals a quatre (del 2024 al 2026) de la competició tindran lloc al National Pool Complex de Malta. El CN Atlètic-Barceloneta començarà la lluita per ser a la d’enguany el mes de març. La Final Four es disputarà del 5 al 7 de juny a La Valletta, la capital de Malta.

Malta, terra de gran tradició de waterpolo

El president d’European Aquatics, Antonio Silva, ha explicat que “l’Associació d’Esports Aquàtics de Malta té una tradició molt sòlida en el waterpolo i estem absolutament confiats en les seves capacitats per organitzar un esdeveniment d’alt nivell amb els estàndards de l’organització“. El vicepresident primer, Josip Varvodic, ha afegit que “Malta és coneguda pel seu amor pel waterpolo i els millors jugadors de tot el món venen a Malta per jugar en clubs locals a la Lliga d’Estiu”.

Inicialment, la final a 4 estava previst de disputar-se entre el 5 i el 7 de juny. Però la convocatòria d’eleccions al Parlament Europeu, previstes per al 8 de juny, han obligat als organitzadors a avançar un dia la competició per garantir la mínima interrupció tant de la competició com dels procès electoral.

L’Atlètic-Barceloneta, amb opcions de ser a la final a quatre

L’Atlètic-Barceloneta lluitarà per una plaça a la Final Four de Malta. L’equip d’Elvis Fatović és al grup B, juntament amb el Ferencváros hongarès, el Brescia italià i l’Olympiacos grec. El format d’aquesta fase de grups és de tots contra tots amb partits a casa i fora. La competició començarà el 8 de març i acabarà a mitjans de maig. Al grup B s’enfrontaran el Novi Beograd, el Pro Recco, el Jadran Split i el Marsella.