El Barça està més a prop d’aconseguir el segon títol de la temporada. I més a prop també d’aconseguir l’objectiu del curs: guanyar els quatre títols possibles. Avui, en un escenari magnífic com és San Mamés, les blaugrana han fet un pas gegant, han posat un peu cap a la final de la Copa de la Reina 2024. El conjunt de Jonatan Giráldez s’ha imposat amb comoditat 0-3 a l’Athletic Club en l’anada de les semifinals d’aquesta Copa.

La combinació Graham-Aitana fa màgia una vegada més

Davant de 23.490 aficionats, el Barça ha aterrat a San Mamés amb les idees clares i sense deixar ensumar massa la pilota a l’Athletic Club. En menys de 15 minuts, la màgia ha aparegut un dia més als peus de Graham Hansen i Aitana Bonmatí. La combinació entre la noruega i la de Sant Pere de Ribes ha fet arribar el primer gol per al Barça. Ha estat amb un gran xut d’Aitana des de fora de l’àrea que ha tocat Nanclares, portera de l’Athletic, però que ha acabat colant-se a la porteria de l’equip basc. Tres minuts després, les mateixes dues jugadores han cuinat el segon. Ara des de dins de l’àrea, l’actual Pilota d’Or tornava a enviar la pilota al fons de la xarxa. La 10 i la 14 del Barça s’entenen molt bé i així ho demostren els números. Dels 12 gols que ha marcat Aitana Bonmatí aquesta temporada, vuit han estat assistits per Graham Hansen.

El Barça ha continuat creant molt perill a prop de Nanclares. A la mitja hora de partit, Clàudia Pina ha tingut una ocasió claríssima que ha obligat la portera de l’Athletic Club a intervenir per enviar la pilota fora. Gairebé al final de la primera part, ha estat Ingrid Engen, des de la frontal de l’àrea, qui ha enviat un xut ras que ha estat a punt de colar-se a la porteria del conjunt basc. Però, finalment, les jugadores han marxat als vestidors amb el 2-0 al marcador.

La reaparició de Fridolina Rolfö sis mesos després

Amb una marxa menys, la segona part ha continuat amb un clar protagonista sobre el terreny de joc: el Barça. Les blaugrana han mantingut la possessió, però un Athletic Club ben plantat i amb les línies tancades ha evitat una pluja de gols de les blaugrana. Passada la mitja hora d’aquest segon temps, ha arribat una de les millors notícies: la reaparició de Fridolina Rolfö al terreny de joc. La sueca s’ha estrenat aquesta temporada amb el Barça després d’estar apartada durant mig any per una lesió al menisc.

La bona energia amb la tornada de Rolfö ha empès les blaugrana a fer el tercer. Aquest ha estat obra de Salma Paralluelo, que havia entrat feia uns minuts al camp. La davantera ha combinat al primer toc amb Patri Guijarro, ha conduit la pilota i l’ha enviat a l’esquerra de la porteria de Nanclares. Amb aquest 0-3, el Barça ho té tot de cara per aconseguir el bitllet per a la gran final de la Copa de la Reina. Això sí, hauran de rematar la feina dijous, 14 de març, al Johan Cruyff a la tornada d’aquestes semifinals.