El Club Esportiu Europa ha viscut en el darrers anys una evolució creixent del seu futbol femení. Tant és així que el primer equip femení del club escapulat ha arribat fins a la Primera Federació, la segona màxima categoria estatal. Aquest progrés ha vingut donat per la implicació i l’esforç de l’entitat gracienca, però també per saber triar les persones que encapçalen el projecte. L’entitat escapulada va escollir com a directora tècnica esportiva del futbol femení Victòria Haces, “Nany”, i aquesta elecció està donant fruits.

Nany Haces, set anys a l’Europa i un dels pilars del club

La directora tècnica esportiva del futbol femení de l’Europa, Nany, considera que la clau per fer-lo créixer en qualsevol club implica la creació d’una estructura. És la forma de poder tenir una bona base i, actualment, els clubs reben jugadores molt joves que comencen a competir i evolucionar esportivament. Sobre les condicions del primer equip femení, Victòria Haces ha explicat que les condicions són les mateixes que l’equip masculí i que abans era impensable que això fos així. Però la igualtat no hi és en tots els camps. Nany considera que encara hi ha una barrera: “Hem de fer molt per demostrar que estem preparades per ser al capdavant d’un projecte“. Un exemple que ha exposat el va viure al club Son Sardina de Palma, en què el president li va donar la direcció esportiva de tot el club, un fet que li va obrir portes.

La formació permetrà veure un increment de dones a les banquetes

El futbol femení en els darrers anys ha crescut de manera exponencial en l’àmbit de les jugadores, cada cop són més noies les que volen jugar a futbol. Però, en canvi, a la banqueta no ha seguit la mateixa evolució. Nany considera que en les banquetes encara s’està una mica enrere però que hi arribarà el boom i les noies es formaran per aconseguir ser-hi. En el seu cas es va formar fa uns anys, però ara ha rebut una beca de la Federació Espanyola de Futbol i està cursant el títol UEFA PRO, que li permetrà entrenar qualsevol equip nacional i internacional. Sobre les opcions d’entrenar el primer equip gracienc, considera que ara no és el moment, el que vol és que Joan Bacardit pugui mantenir l’equip a la Primera Federació i que es valori la feina feta en els darrers anys amb dos ascensos seguits. En un futur no es tanca les portes a entrenar un equip de màxim nivell, sigui dins del club o fora.

L’entrevista sencera a la Victòria Haces, “Nany”