Barça - Alabès celebració gol Lewandowski

El Barça continua jugant amb foc i, tot i que ha remuntat el partit davant l’Alabès, segueix oferint un joc preocupant. Els de Xavi Hernández han tingut el mèrit de capgirar el marcador, però la primera meitat ha tornat a ser molt fluixa i els vitorians haurien pogut marxar amb dos o tres gols de marge (0-1). A la segona, però, un doblet de Lewandowski (el primer, de cap, el segon, de penal), ha permet el triomf dels blaugrana. Xavi té feina a fer, però a la Lliga no perd distància davant els primers classificats.

Segon gol en menys de 20 segons en contra

Xavi Hernández ha fet sis canvis respecte a la derrota en Champions contra el Xakhtar. Iñigo Martínez, Koundé, Pedri, Fermín, Lamine Yamal i Joao Félix. Pedri ha recuperat la titularitat tres mesos després. La revolució, d’inici, no ha donat els fruits desitjats.

El partit ha començat de forma molt estranya amb una jugada assajada i pensada per Xavi Hernández. Quan el Barça ha tret del mig del camp ha deixat tres defenses darrere i els set restants han anat a buscar el gol. La passada d’Iñigo Martínez ha acabat, després d’un refús d’un jugador visitant, als peus de Gundogan, que ha perdut la pilota. En un contraatac precís, Samu Omorodion ha culminat el 0 a 1 en només 18 segons. El club blaugrana s’ha convertit en el club de la història amb dos gols en contra en menys de 20 segons (l’altre va ser contra el Granada).

0 a 1 per a l’Alabès, i gràcies

El gol dels vitorians no ha fet esperonar el Barça, que s’ha trobat amb dues ocasions més en els primers 13 minuts dels peus del golejador, Samu. La segona, sol davant Ter Stegen, l’ha enviat fora. I a la mitja hora de joc el davanter de Melilla ha tingut una tercera que ha sortit fregant el travesser.

Entremig, Lewandowski, Fermín i Joao Félix ho han provat sense èxit amb un Barça molt desordenat, sobretot en defensa. Els de Xavi Hernández han buscat moltes centrades (15 durant la primera meitat) per mirar desfer la teranyina defensiva dels alabesos. No hi ha hagut encert.

Reacció del Barça

Els 38.813 espectadors que han anat fins a l’Estadi Olímpic han sortit decebuts de la primera meitat. A la segona, el Barça ha reaccionat. Ja a la mitja hora ha fet un canvi tàctic perquè Araujo, que era a la dreta, ha canviat la posició amb Jules Koundé. El resultat ha estat que Samu no ha tingut cap altra ocasió i que Koundé ha fet la centrada, al minut 52, que ha acabat amb l’empat a un de Robert Lewandowski.

El Barça ha dominat i ha buscat el gol de la victòria amb insistència, però sense gaire encert de cara a porteria. El triomf, però, ha arribat de penal sobre el revulsiu Ferran Torres. Lewandowski no ha fallat i el Barça suma tres punts més per no perdre de vista el Girona i el Madrid. El Barça ha acabat tancat a la seva porteria i no millora molt les sensacions de les últimes jornades.