Leo Messi
@FCBarcelona_cat

Un Barça poc lluït ha aconseguit una victòria vital contra el Llevant per 1 a 0. El conjunt blaugrana ha hagut de suar de valent per desfer la teranyina defensiva visitant. Messi ha tornat a ser decisiu amb un gol que dona molt més que tres punts a l’equip de Koeman. Dona la tranquil·litat i la confiança de retrobar-se amb el triomf a la Lliga després de l’ensopegada contra el Cadis.

Inici frenètic de partit

Barça i Llevant han ofert una arrencada elèctrica de partit. Koeman ha optat per canviar l’esquema tàctic i ha començat amb un 4-3-3, però amb jugadors fora de la seva posició, com Braithwaite i Griezmann que han ocupat les posicions d’extrems. Els blaugrana s’han fet amb el control de la pilota però sense profunditat.

Per la seva banda, un Llevant molt vertical ha posat contra les cordes el Barça en diverses ocasions. Ter Stegen ha negat el gol a De Frutos amb una gran aturada amb el braç. La resposta blaugrana ha estat immediata. Braithwaite i Griezmann han provat sort amb dues grans rematades però Aitor les ha rebutjat magistralment. La primera part no ha estat exempta de polèmica. El Barça ha reclamat penal sobre Leo Messi per una agafada a l’argentí dins l’àrea.

Messi, decisiu

A la represa, Koeman ha remenat la banqueta per intentar sacsejar l’equip i poder desfer la teranyina defensiva d’un Llevant enfonsat al seu propi camp. Pedri ha substituït Busquets i Trincao ha entrat per Coutinho. Messi, poc encertat de cara a porteria, ho ha intentat de totes les maneres possibles, però una i altra vegada s’ha topat amb el mateix protagonista, el porter granota Aitor.

La insistència de l’argentí ha tingut premi al minut 76. Messi s’ha plantat sol davant Aitor i amb un fort xut creuat ha establert l’1 a 0 al marcador. Un gol que ha permès als blaugrana respirar i jugar amb més tranquil·litat els minuts finals. Amb aquesta victòria, els de Koeman s’allunyen de les posicions de descens i s’apropen als llocs europeus.