Barça Handbol no disputarà Copa Espanya
@FCBHandbol

El Barça i tots els equips que formen la Lliga Asobal han decidit no disputar la Copa d’Espanya, antiga Copa Asobal, que s’havia de disputar a Irun aquest cap de setmana. Els clubs consideren que “no s’han donat les garanties suficients per escrit”, per part de la Federació Espanyola de respectar els drets adquirits per part dels patrocinadors i l’operador televisiu de l’Asobal.

Els club de l’Asobal expliquen les raons

(EFE / Redacció) La renúncia dels 16 clubs que formen part de la Lliga Asobal i que competeixen a la màxima categoria de l’handbol espanyol masculí, van acordar a l’Assemblea General Extraordinària, celebrada dimarts, 12 de desembre, no participar en la competició després que les negociacions entre la federació i la mateixa Asobal “estiguin en un punt mort, a pocs dies de la disputa del torneig”.

En el comunicat emès per l’Asobal, s’assenyala que després de traslladar el document en què s’enumeraven els compromisos ja tancats per l’organització de la Copa d’Espanya al president de la federació, Francisco Blázquez, aquest va exigir “una disculpa prèvia” a Servando Revuelta, màxim responsable de la Lliga Asobal, per fer-se càrrec de l’organització del torneig com a pas previ per mantenir els acords televisius i publicitaris.

Els clubs havien acordat rebre una resposta aquest dimecres, 13 de desembre, i “davant la manca de resposta satisfactòria, els membre de l’Assemblea General Extraordinària, que han posat per davant els interessos del nostres esport a la necessitat de situar-se en primer pla com a organitzador de la Copa d’Espanya, ens veiem obligats a vetllar pels nostres interessos i no formar part d’un torneig que no està inclòs en el calendari oficial aprovat per la federació”. Al mateix temps, lamenten la no celebració de la Copa Asobal, aprovada per l’assemblea general de la federació del mes de juny.