El Reial Club Deportiu Espanyol ha celebrat la seva junta general ordinària i extraordinària d’accionistes en un ambient fred i amb la participació presencial de només vuit accionistes. Chen Yansheng, màxim accionista del club amb el 99,9 % de les accions, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i optimisme als seguidors de l’Espanyol.

Chen Yansheng: “Mai em rendiré”

La junta general de l’Espanyol ha començat amb un discurs gravat del president Chen Yansheng des de la Xina. El màxim responsable del club blanc-i-blau ha reconegut que “la temporada passada va ser de mals resultats en tots els àmbits que va tancar amb el pitjor desenllaç possible: el descens”. Després d’assumir la responsabilitat d’aquesta situació, Chen Yansheng ha afirmat que “si la temporada va ser dolenta esportivament, també ho va ser econòmicament amb unes pèrdues superiors als 20 milions d’euros.”

Després de reconèixer que han comès errades “que han tingut conseqüències esportives i econòmiques com les que estem afrontant ara”, el màxim accionista del club ha assegurat que “l’únic error que no em permetré mai és rendir-me o desistir de la meva responsabilitat al capdavant d’una institució com l’Espanyol.”

Els comptes aprovats gairebé al 100 %

L’Espanyol ha presentat, a la junta general d’accionistes, un balanç negatiu tant de la temporada passada com l’actual. Pel que fa al curs 2022-2023, el balanç ha estat de 22 milions d’euros de pèrdues. Una xifra que augmentarà amb gairebé 9 milions d’euros aquesta temporada, ja que el pressupost que han presentat serà de 8,8 milions d’euros negatius.

L’APMAE, crítica amb la gestió de l’Espanyol

L’Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l’Espanyol, que ha estat present a l’acte, ha fet un seguit de precs i preguntes durant l’assemblea i han presentat un escrit. En aquest, l‘APMAE, que ha votat en contra de la gestió social “pel seu desastrós resultat esportiu i les àmplies pèrdues dels dos últims exercicis”, reclama que s’ha de dur a terme una refundació institucional amb una renovació del Consell d’Administració, un Espanyol reinventat i la possibiliat de l’arribada de nous inversors.

El discurs íntegre de Chen Yansheng