El Barça B continua la seva aventura a la Lliga EBA amb una nova victòria contra el Girona B. El conjunt entrenat per Roger Grimau ha derrotat els gironins per 66 a 61. A la convocatòria barcelonina hi havia quatre jugadors, Bonilla, Villar, Nnaji i Caicedo, en dinàmica de primer equip. Amb el triomf, els blaugrana acabaran líders de grup.

La temporada passada, el filial blaugrana va renunciar a l’ascens a la LEB Or per motius econòmics i de formació. A més a més, també van renunciar a la plaça a la LEB Plata per competir a la Lliga EBA, la quarta màxima categoria del bàsquet nacional.

El Barça surt amb intensitat

El Barça ha obert el marcador gràcies a una cistella de Caicedo. El Girona ha aconseguit empatar al cap de poc, però després els locals han aconseguit allunyar-se. La superioritat s’ha fet palpable amb el resultat al final del primer quart: 26 a 14. Bonilla ha estat el jugador que més ha anotat durant el primer quart, amb un total de set punts.

La fluïdesa de què ha gaudit el Barça durant el primer quart no ha estat tant destacada durant el segon. El Girona ha agafat ritme i ha defensat molt bé. Durant una estona, han aconseguit que els barcelonins no s’allunyessin de més de 10 punts, però Rodríguez, Bonilla i Caicedo han estirat l’equip local per acabar la primera meitat amb un 40 a 35 al marcador.

Els dos equips es llueixen

El bon ambient a les graderies del pavelló de la Ciutat Esportiva ha acompanyat tots dos conjunts durant el tercer quart. Han hagut de passar tres minuts perquè es mogués el marcador. Dues cistelles del Girona els han permès empatar a 40 amb el Barça. Fins als últims cinc minuts abans que s’acabés el període no s’han tornat a moure els punts. Un dels jugadors més destacats del partit, Caicedo, ha estat l’encarregat d’allunyar el seu equip del dels gironins. La tensió a la graderia ha crescut, sobretot després d’algunes decisions arbitrals que han desencadenat la polèmica entre aficionats i jugadors. Durant un moment, els gironins s’han posat per davant en el marcador (44 a 45), però finalment el quart ha acabat 48 a 47 a favor del Barça.

Els últims 10 minuts del partit no han estat molt diferents a la tònica general. Tots dos conjunts han estat intensos tant a l’hora de defensar com quan tenien la possessió. El físic i la intensitat de Nnaji han estat claus a l’hora de defensar la cistella barcelonina dels atacs del Girona. Amb els visitants que apretaven i només a tres punts (57 a 54), un triple espectacular de Ganal ha aixecat a tota l’afició blaugrana. Durant els dos últims minuts, el Barça no s’ha pogut relaxar gens, sobretot pel bon joc dels gironins, que s’ha anat apropant perillosament al marcador. El partit ha acabat 66 a 61 favorable als locals.