Barça B LEB Or
Miguel Ruiz @FCBarcelona

El Barça B no jugarà a la LEB Or la temporada vinent tot i haver aconseguit l’ascens a la pista. Els blaugrana van pujar a la segona categoria del bàsquet estatal després de superar el Zornotza per un clar 98 a 69, però el club ha decidit renunciar a aquest ascens esportiu i, a més a més, baixar una categoria per competir a la Lliga EBA.

Motius econòmics

El club ha esgrimit motius econòmics i de formació per fer aquest moviment. En la nota de premsa, el Barça assegura haver “valorat diferents aspectes que comprenen la formació dels jugadors i el cost de la categoria” per prendre aquesta decisió. A la quarta categoria, el Barça B estalviarà en desplaçaments. La gran majoria seran per Catalunya o per comunitats properes com Aragó o les Illes Balears.

Ball de places

El Barça B ha tancat una sèrie d’acords amb diferents equips i passarà de poder jugar a la segona categoria del bàsquet estatal, a fer-ho a la quarta. La plaça de LEB Or serà pel Força Lleida. Els lleidatans, que tenien plaça de LEB Plata, li cediran als blaugrana. Però el filial del Barça li cedirà aquesta plaça al CB Cornellà, que militava a la Lliga EBA, la competició que disputaran els barcelonins la temporada vinent.