barça eibar
@fcbarcelona

El Barça ha tornat de l’aturada de seleccions per la porta gran amb una victòria a domicili contra l’Eibar per 0 a 3 a la novena jornada de la Lliga. Els homes d’Ernesto Valverde s’han desfet del conjunt basc amb verticalitat i contundència, abocats a l’encert dels davanters en un enfrontament en què tant Suárez, com Griezmann i Messi han vist porteria per sumar tres punts i assaltar el lideratge després de la desfeta del Madrid al camp del Mallorca. La victòria arriba després de l’anunci d’ajornament del partit entre Barça i Madrid.

Inici elèctric del Barça

Els blaugrana han començat molt endollats el primer temps, ràpids en el contraatac i amb recursos en l’última passada però els ha mancat punteria en els metres finals. L’equip, comandat pels tres del davant, s’ha bolcat a l’anada i la tornada i ha sortit victoriós del xoc a les àrees gràcies a la solvència defensiva i a la clarividència de la connexió francesa entre Griezmann i Lenglet. El central ha enviat una pilota profunda a l’esquena de la defensa de l’Eibar, que ha recollit el flamant fitxatge d’aquesta temporada per marcar el primer a plaer després de superar el cara a cara amb el porter basc al minut 13. Han seguit plovent ocasions a l’àrea d’un Eibar centrat en tasques defensives, que ha vist en les imprecisions del Barça, enfrontat amb la rematada després del gol inicial, el millor aliat per arribar al descans perdent únicament per 0 a 1.

El Barça, a mans dels davanters

La societat de tres que integren Suárez, Griezmann i Messi ha seguit carburant a la segona meitat. El Barça ha mantingut la bona imatge dels primers 45 minuts i ha millorat en l’aspecte golejador, més encertat de cara a porteria, reconciliat per fi amb el gol a Ipurua. El segon ha arribat després d’una bona recuperació blaugrana amb De Jong, que ha filtrat una bona passada entre línies per un Suárez que, incapaç de superar la defensa rival, ha connectat amb un Griezmann disfressat d’assistent, que li ha servit en safata a Messi per foradar la xarxa de l’Eibar al minut 58. L’empenta dels davanters s’ha traduït novament en gol al minut 66, i després d’una bona passada del francès que ha deixat al 9 i al 10 sols davant del porter, l’argentí ha fet una passada de la mort a l’uruguaià perquè fes el tercer i definitiu a porteria buida.