El FC Barcelona ha sortit al pas d’unes declaracions del periodista Lluís Canut que va fer al programa ‘Onze’ d’Esport3. Canut va explicar els sous de Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba, i també d’altres membres de la plantilla blaugrana. El club, ha volgut desmentir aquestes informacions i consideren “improcedent, poc professional i que s’ha actuat amb mala fe quan s’ofereix aquesta informació com a certa i veraç“.

Els suposats sous dels capitans del Barça

El periodista Lluís Canut va explicar que Gerard Piqué és qui més cobra al Barça, amb un sou de 28 milions d’euros bruts. El segon, segons Canut, seria Sergio Busquets, amb 23 milions d’euros bruts per temporada. El tercer seria Jordi Alba, amb 20 milions d’euros bruts. Tots tres per sobre de Coutinho i Dembélé.

Desmentiment del club

El Barça ha sortit a defensar els seus jugadors amb un comunicat de tres punts en què ha desmentit el periodista. És el següent:

En relació amb les manifestacions del Sr. Lluís Canut efectuades ahir en el programa ‘Onze’ de TV3, el FC Barcelona vol aclarir el següent:

  1. La informació sobre els sous de determinats jugadors del primer equip no ha estat, en cap cas, subministrada pel Club i s’ignora el seu origen.
  2. En tot cas, les quantitats a què fa referència la informació són errònies, no s’ajusten a la realitat i, a més, en el cas dels tres primers jugadors al·ludits dona com a fixes quantitats que, essent variables, possiblement mai s’arribaran a meritar.
  3. És fals que els jugadors al·ludits només hagin diferit el 100 % del seu salari. Els Srs. Piqué, Busquets i Alba van renunciar a part del seu sou quan van signar l’última renovació contractual l’estiu passat.

Considerem improcedent, poc professional i que s’ha actuat amb mala fe quan s’ofereix aquesta informació com a certa i veraç i lamentem que es facilitin dades d’aquesta mena que afecten el dret personal dels jugadors i que mereixen, quan són certes, la més alta confidencialitat i protecció.