Gran Canària Barça ACB

El Barça s’ha classificat per a les semifinals de la Lliga ACB després de superar el Gran Canària en el segon partit de l’eliminatòria de quarts. Els blaugrana han guanyat els canaris per un resultat de 86 a 88 en un partit d’infart. Una cistella de Cory Higgins al límit del temps ha permès el triomf i la classificació per a la ronda següent. El Barça espera rival, el Joventut de Badalona o el Tenerife.

Primera meitat del Gran Canària

La primera meitat ha estat molt igualada, però el Gran Canària ha dut sempre la iniciativa en el marcador. Al final ha marxat amb un avantatge de cinc punts, 46 a 41. Els blaugrana no han acabat d’estar gaire fins de cara a cistella i en defensa no han estat capaços d’evitar les anotacions dels canaris.

Un final d’infart

El partit ha donat diversos girs en el tercer i últim quart de l’enfrontament. El Gran Canària guanyava de nou punts, però el Barça ha fet un parcial de 6 a18 que permetia els de Jasikevicius posar-se tres punts al davant en el marcador. Ara bé, un parcial de 6 a 0 al final del tercer quart ha fet possible que l’inici de l’últim quart comencés amb un avantatge mínim de tres, 66 a 63.

L’últim període ha suposat una autèntica muntanya russa perquè els locals s’han arribat a posar al davant 10 punts, 78 a 68, però els blaugrana han arribat a empatar i a avançar-se en el marcador. Amb 81 a 82, dos atacs fallats pels dos conjunts han fet que el partit gairebé es decidís des del tir lliure. Nico Laprovittola ha fet pujar el 81 a 84 i Ennis, màxim encistellador del matx amb 26 punts, ha marcat els seus dos (83-84). Mirotic també ha estat encertat en els seus tirs (83-86), Dennis ha fet un triple contra taulell que ha igualat el matx (86-86), però Cory Higgins ha aconseguit una cistella decisiva que ha permès la victòria del Barça i la classificació per a les semifinals (86-88).