Cucurella deixa 1,8 milions al Barça pel traspàs al Brighton
@cucurella3

Marc Cucurella jugarà al Brighton després que el club anglès hagi pagat la clàusula de rescissió al Getafe de 18 milions d’euros. El Barça rebrà 1,8 milions d’aquesta operació perquè va pactar-ho amb el club madrileny quan el va traspassar l’any 2019.

Cucurella, un ball de xifres en traspassos

El jugador d’Alella sempre ha mogut diners en els diferents moviments des que va sortir del Barça per primera vegada i sempre han estat “in crescendo”.

2019: Barça-Eibar (dos milions)

Després d’un any cedit al conjunt basc, l‘Eibar va fer efectiva l’opció de compra de Cucurella de dos milions d’euros tenint en compte el bon rendiment del jugador.

2019: Eibar-Barça (quatre milions)

El Barça no va voler perdre un valor en alça aquell estiu i va decidir recomprar-lo segons la clàusula que existia en el contracte de cessió a l’Eibar. Sense fer res, els bascos van guanyar dos milions i el Barça els va perdre, però els va recuperar aviat.

2020: Barça-Getafe (10 milions)

El Barça va cedir-lo novament la temporada 2019-2020, en aquest cas al Getafe. Els madrilenys van estar molt contents amb el rendiment del jugador i van comprar-lo per 6 milions d’euros, primer, però el Barça es reservava el 40 % d’una futura venda. Finalment, però, el club blaugrana va decidir renegociar-ne la venda per 10 milions d’euros i el 10 % d’un traspàs futur.

2021: Getafe-Brighton (18 milions)

El Brighton ha decidit aquest estiu comprar el del planter per l’import de la clàusula de rescissió, 18 milions d’euros, la venda més cara de la història del conjunt madrileny, que ha tingut una plusvàlua de 8 milions d’euros.

El Barça guanya 9,8 milions

Amb les diferents operacions el Barça ha guanyat 9,8 milions d’euros. Els 10 del traspàs al Getafe més el 10 % de la venda al Brighton, però s’hi han de restar els dos milions de més que va haver de pagar a l’Eibar l’estiu del 2019. Si hagués mantingut el 40 % hauria cobrat, en total, 11,2 milions d’euros.