El Patí Congrés ha aconseguit una fita històrica per al club: l’ascens a l’OK Plata, la Segona Divisió de l’hoquei sobre patins. Els de la Sagrera han aconseguit imposar-se al Cerdanyola per 2 a 3 en el tercer i definitiu partit del play-off d’ascens a domicili. Curiosament, cap dels dos equips ha estat capaç de guanyar al seu pavelló i l’ascens l’ha aconseguit el conjunt que jugava com a visitant.

Gols en moments psicològics del CP Congrés

El partit ha estat molt igualat i ple de tensió perquè els dos equips sabien que s’hi jugaven molt. Les defenses s’han imposat als atacs a l’inici de l’enfrontament i no quedava gens clar quin equip podria acabar controlant el partit. El Congrés ha tingut l’encert d’aprofitar una errada del Cerdanyola per fer el 0 a 1 quan quedaven 2 minuts i 36 segons per acabar la primera meitat. Albert Aubets n’ha estat l’autor. El segon gol dels barcelonins, obra de Biel Perpinyà, ha arribat als tres minuts de la represa.

Reacció vallesana

El Cerdanyola ha reaccionat i tres minuts després Albert Hernández ha aprofitat un penal per fer l’1 a 2. L’afició vallesana ha empès el conjunt local i ha posat la por al cos al Congrés. L’enfrontament s’ha posat molt emocionant perquè qualsevol acció podia fer canviar el signe del partit. El Congrés ha tingut una falta directa que no ha aprofitat Marc Aubets i, en la jugadora posterior, a l’altra àrea, una nova falta directa, l’ha salvat dues vegades David Salelles per evitar l’empat.

Gol de la tranquil·litat d’Àlex Martínez

Amb tot per decidir i quan només faltaven poc més de 7 minuts per acabar el matx, Àlex Martínez ha marcat l’1 a 3 que tornava a encarrilar l’ascens per al CP Congrés. El Cerdanyola no ha llançat la tovallola i quan faltaven 3 minuts i 31 segons per acabar el partit Arnau Gangonells ha fet el 2 a 3, que ho deixava tot més emocionant encara. El mateix Gangonells ha enviat un xut al pal a falta de menys d’un minut per al final i Arnau Ventura ha aturat un xut quan faltaven 10 segons.