Araceli Segarra es va convertir el mes de maig del 1996 en la primera dona de l’estat a assolir el cim de l’Everest. Mesos més tard va compartir una estona amb Joan Barril en una entrevista a betevé.

Els inicis de l’alpinisme d’Araceli Segarra va començar amb l’espeleologia, però molt aviat ja es va especialitzar en l’escalada. L’aventura de l’Everest li va permetre descobrir un nou horitzó que queda constatat durant l’entrevista amb en Barril. La brossa a l’Everest, els altres cims ocults de l’Himàlaia o el món de l’esport són altres temes de la conversa de l’alpinista lleidatana.

L’ascens a l’Everest del 1996

Araceli Segarra va coronar el cim del planeta el 23 de maig del 1996 a les 14 h. La lleidatana hi va arribar després d’ascendir-ne els 8.848 metres. Era el segon intent d’Araceli Segarra, que l’any anterior havia provat de fer cim amb un equip de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’alpinista catalana es va convertir en la primera dona de l’estat que aconseguia arribar al cim de l’Everest.

Des d’aquesta fita, molts més alpinistes han continuat el camí de l’escaladora catalana. Un dels casos recents és el de Ferran Latorre.