L’antic cinema Imax, al Port Vell, acull des de dijous l’America’s Cup Experience, un centre que aposta per la tecnologia i les experiències immersives per donar a conèixer la història de la Copa Amèrica de vela. La instal·lació disposa d’una pantalla immensa que, amb més de 611 m², és la més gran d’Espanya i la segona d’Europa.

Aquí es projectarà el documental ‘One hell of a battle’. Es tracta d’un film que pretén fer viure a l’espectador les sensacions dels participants de la Copa Amèrica. El centre també disposarà, a partir del 5 d’octubre, de dos simuladors immersius que s’han fabricat expressament per a l’ocasió i que permetran als visitants convertir-se en tripulants d’un veler de la competició.

L’objectiu és donar a conèixer la competició

Aquest espai vol “donar a conèixer la competició més antiga de l’esport entre la població, fer-la accessible a tothom i despertar l’interès en una ciutat històricament vinculada al mar com és Barcelona”, explica Natalia Via-Dufresne, directora de relacions externes del centre. Amb aquest objectiu, doncs, l’espai també té una zona d’accés gratuït on es mostren curiositats, la història i alguns detalls de la competició.

Dues experiències gastronòmiques

L’America’s Cup Experience estarà obert fins al maig del 2025. Es pot visitar de dilluns a diumenge de 10 del matí a 10 del vespre i a més disposa de dos espais gastronòmics, un de cuina d’autor i un altre de cuina de base mediterrània.

Tot plegat s’ubica a les instal·lacions de l’emblemàtic cinema Imax, que fa 10 anys que es van tancar. L’edifici ja s’hauria d’haver enderrocat però l’arribada de la Copa Amèrica en va endarrerir la demolició. En el futur, aquest espai del Port Vell està reservat per a la construcció d’una nova seu del Liceu.