L’ampliació de l’Estadi Johan Cruyff, mentre durin les obres de remodelació del Camp Nou, és viable. És el que ha confirmat al programa d’aquesta casa ‘La porteria’ el director Nexxo Project, Carlos López de la Vieja, que va ser l’empresa responsable de l’ampliació de l’estadi del Girona.

Ampliar el Johan Cruyff, possible

López de la Vieja calcula en uns tres mesos el temps que significaria ampliar la capacitat del Johan Cruyff dels 6.000 seients actuals als 40.000 o 50.000 que va dir fa uns dies el president del FC Barcelona, Joan Laporta. A més, l’empresa Nexxo confirma la seguretat de l’obra en un 100 % i assegura que els socis no correrien cap tipus de risc. Això sí, l’ampliació significaria guanyar espai en superfície i, per tant, això podria comportar l’ocupació d’algun carrer adjacent a l’Estadi Johan Cruyff.

Els problemes de l’ampliació

Tot i que tècnicament l’obra d’ampliació del Johan Cruyff és viable, el mateix Joan Laporta gairebé l’ha descartada. El motiu són els problemes de mobilitat que significaria aquest augment de públic els dies de partit. A més, l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, també ho veu complicat, ja que “entre totes les propostes que està estudiant [el Barça], la de jugar a Sant Joan Despí és la més complexa i inviable”.

Joan Laporta gairebé descarta anar al Johan Cruyff mentre durin les obres de l’Espai Barça

El president del Barça, vistes aquestes dificultats de mobilitat, ja ha començat a estudiar alternatives. Ara mateix, les dues possibilitats que hi ha sobre la taula són anar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys o quedar-se al Camp Nou i reduir l’aforament mentre durin les obres de remodelació. Tot i això, sempre que l’assemblea de socis compromissaris aprovin aquest dissabte el finançament de l’Espai Barça i després sigui ratificada aquesta aprovació en un referèndum per tots els socis del club.