La crisi de la pandèmia del coronavirus ha tingut un fort impacte en tots els àmbits, i també en l’esportiu. Per a aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit destinar cinc milions d’euros per ajudar a les famílies, els clubs i les entitats esportives de la ciutat. És el que han demoninat pla de salvaguarda.
Una salvaguarda de 5 milions d’euros
L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha activat el que denominen “pla de salvaguarda i regeneració del sistema esportiu de la ciutat” en el qual destinaran la quantitat de cinc milions d’euros. Aquests diners aniran destinats exclusivament a les famílies, els clubs i les entitats esportives i gestores dels equipament municipals. El regidor d’Esports, David Escudé, considera que “el sector esportiu ha patit un fort impacte durant la pandèmia i ara que necessiten el nostre ajut, nosaltres hem d’estar al seu costat al mateix nivell que ho estat ells”.
El pla de reactivació preveu tres grans eixos d’actuació: l’ajut extraordinari a clubs i entitats esportives, el reforç de l’accés universal a l’esport, i restablir l’equilibri econòmic de les instal·lacions esportives municipals. Durant la presentació del pla, Escudé ha volgut agrair a tots els gestors municipals “per haver pogut obrir les 124 instal·lacions des de fa 10 dies i amb totes les garanties sanitàries i de seguretat per als usuaris”.
Una línia d’ajuts extraordinaris
Des de la regidoria d’Esports afirmen que “som coneixedors del greu impacte de liquiditat que han tingut els clubs i entitats esportives. La majoria han vist com els seus ingressos es reduïen considerablement i no podien fer front al pagament de lloguers, subministraments, assegurances, despeses bancàries, pagaments a proveïdors, etc.”. Per a aquesta raó han creat una línia d’ajuts extraordinaris adreçada a regenerar tot el teixit associatiu per tal que aquest pugui assumir les despeses que es derivin de l’activitat esportiva regular que començarà al setembre. L’ajut servirà per pagar:
- Competicions esportives escolars: l’activitat que organitza el CEEB (Consell de l’Esport Escolar) compta amb la participació de 40.000 nois i noies.
- Competicions federades: una part dels diners servirà per fer front a drets d’inscripció, llicències, assegurances, arbitratges o revisions mèdiques per als més de 95.000 esportistes federats que pertanyen a més de 800 entitats.
- Lloguer instal·lacions: l’Ajuntament assumirà el cost del lloguer del primer mes (setembre o octubre) dels clubs que són usuaris de les instal·lacions esportives municipals.
- Retribució als tècnics esportius
- Accés universal a l’esport: un dels principals objectius dels responsables municipals és garantir l’accés a l’esport base a l’alumnat i per a aquest motiu, s’ha ampliat el pressupost en un milió d’euros, passant dels tres del curs 2019-2020, als quatre que tindrà el curs vinent.