FCb Manresa

El Barça s’ha imposat al Baxi Manresa en la final de la Lliga Catalana de bàsquet per 81 a 79. Els de Roger Grimau han superat els manresans a Lleida amb un gran tercer quart per sumar el primer títol del tècnic Roger Grimau a la banqueta blaugrana i la 24a Lliga Catalana del palmarès del club.

Un Manresa superior a la primera part

El partit ha començat molt igualat amb els dos equips amb bons percentatges. El Baxi Manresa ha estat lleugerament superior amb un parcial de 18 a 20 en el primer quart. En l’inici del segon quart, els homes entrenats per Pedro Martínez han estat més agressius i s’han col·locat 10 punts al davant dels blaugrana. Els de Roger Grimau han reaccionat, però els manresans han tornat a clavar un parcial demolidor per anar al descans amb un avantatge de 13 punts, 34 a 47.

El Barça arrasa al tercer quart

A la represa, el Barça ha sortit a totes i ha retallat distàncies fins a remuntar el marcador amb un parcial impecable de 32 a 11 que els ha col·locat al davant en el marcador a vuit punts de distància, 66 a 58. En el darrer quart, el Barça s’ha dedicat a controlar el marcador i els manresans s’han apropat en el marcador en els darrers minuts gràcies als triples i l’encert de Brancou Badio (25 punts), que ha igualat el marcador a 30 segons del final. El Baxi ha tingut l’opció a guanyar el partit amb un triple en la darrera possessió, però han errat el llançament i els de Roger Grimau s’han endut el partit i el primer títol del tècnic a la banqueta del Barça.