Cada dia que passa queda menys perquè comenci la 37a edició de la Copa Amèrica de vela 2024. Els diferents vaixells que hi competiran estan ultimant els detalls per tenir-ho tot a punt i un dels darrers passos és avarar l’embarcació. Aquest dimarts ha estat el torn de l’Alinghi. Primer ha rebut el bateig de mar i després ha estat dipositat a les aigües del port de Barcelona.

Pas definitiu de l’Alinghi

Per tant, l’AC75 de l’equip suís ja sura a les aigües barcelonines. Va ser el primer que es va presentar en societat, el dissabte 6 d’abril, i aquest dimarts ha donat el pas definitiu per ser avarat. Els Castellers de Sarrià hi han jugat un paper important. Han fet un pilar de quatre i l’anxaneta ha entregat l’ampolla de cava, que ha servit per batejar l’Alinghi.

Un cop batejat amb tota la precaució del món, el BoatOne ha estat introduït a l‘aigua. A partir d’ara l’equip ja podrà entrenar-se a les aigües barcelonines. Els tripulants de la nau, entre els quals hi ha els pilots Arnaud Psarofagis i Maxime Bachelin, hi són presents i seran els encarregats de fer-la volar per aconseguir la seva tercera Copa Amèrica del seu palmarès.

Bateig de mar de l'AC75 de l'Ainghi Red Bull
@alinghiredbull