Els fets es remunten a la matinada del 9 de setembre del 2016, quan els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís que els alertava d’un home ferit davant la discoteca Kimbara, a Horta. Segons el relat de l’acusat, la víctima va propinar-li un cop de puny en una primera discussió dins de la discoteca i i més tard, fora del local, se li va apropar amb insults i amenaçant-lo de mort. L’investigat admet que en aquell moment va mostrar-li una navalla des de l’alçada del seu pit amb la intenció “d’espantar-lo”. Explica que estava nerviós, que havia begut alcohol i consumit drogues i que va amenaçar la víctima amb “punxar-la” si s’acostava. Ha assegura que no volia fer-li mal, malgrat que arran de la discussió i el forcejament entre tots dos, assegura que la víctima li va caure a sobre, moment en el qual el va ferir per la puntada de l’arma blanca al tors. “Va caure contra mi i jo no vaig notar que l’havia apunyalat en aquell moment”, ha dit a preguntes de la fiscalia.

El ministeri públic considera que l’acusat el va agredir “amb el propòsit de posar fi a la seva vida o almenys sabent i acceptant les altes possibilitats de fer-ho”. Una tesi que sosté amb una conversa telefònica entre l’acusat i la seva parella hores després dels fets. “Tot ha passat pel meu mal cap, no ha estat una cosa que no hagi passat. Ha estat pel meu mal cap”, va dir el presumpte agressor, que minuts abans també havia pronunciat que la mort del noi “era el de menys”. L’investigat ha assegurat que no recordava la conversa i en tot moment s’ha excusat en què anava begut i havia consumit cocaïna.

Amb aquesta conversa, la fiscalia ha volgut rebatre que l’homicidi no va ser accidental, ja que a més l’acusat va desfer-se de l’arma del crim i va fugir a Blanes (la Selva) on els Mossos d’Esquadra el van detenir tres dies després. Per tot plegat, li demana 15 anys de presó per un presumpte delicte d’homicidi amb l’agreujant d’abús de superioritat i com a responsabilitat civil, també li sol·licita 300.000 euros per danys morals als seus familiars.

La defensa admet una pena de quatre anys de presó

L’advocat de l’acusat admet que el seu client és culpable d’un homicidi perquè va acabar amb vida de l’altre noi, tot i que defensa que va actuar amb imprudència. “No l’anava a matar, només pretenia espantar-lo amb alguna cosa tant greu com és una navalla”, ha dit el lletrat que també ha demanat que se li apliquin les atenuants d’arravatament i el fet que pateix trastorn adaptatiu.

El judici s’allargarà tota la setmana, perquè han de declarar més d’una desena de testimonis de l’entorn de l’acusat i la víctima i diversos agents dels Mossos d’Esquadra, a més de diverses proves pericials i documentals.