El YoMo Barcelona, acrònim de Youth Mobile, és un festival de ciència i tecnologia orientat als més joves. Durant la setmana del Mobile World Congress, l’organització ofereix per primer any un espai destinat a les escoles. Se n’hi han inscrit més de 350.

“Cal incentivar i motivar els alumnes perquè descobreixin que la ciència i la tecnologia són sectors amb un gran futur“, ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ Jordi Vivancos, cap de l’Àrea de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement del Departament d’Ensenyament.

“Estem veient que el nombre d’estudiants que opten per carreres científiques tendeix a baixar“, ha afegit. Vivancos afirma que “hi ha diversos mites, com ara que la ciència és complicada, que només va adreçada als alumnes amb més capacitats, i que és un món sense gaire presència de dones. I això és el que es vol contrarestar amb aquest espai YoMo”.

S’hi han programat una setantena d’activitats de demostració i a l’auditori es faran diverses presentacions de projectes científics. Es calcula que hi passaran entre 16.000 i 20.0000 joves.

Escolteu l’entrevista sencera aquí: