imatge del barri de l'Eixample

Barcelona és una ciutat segura?

L’alerta antiterrorista, el problema dels narcopisos o l’augment del nombre de delictes són una realitat que analitzarem aquest dimecres al ‘Hashtag Barcelona‘. L’ofensiva judicial del sector del taxi contra les llicències VTC i la polèmica pel desallotjament efectuat per Desokupa al Poble-sec també són altres qüestions destacades en aquesta edició d”El matí de Barcelona‘.


Barcelona és una ciutat segura?

La seguretat és la primera preocupació dels barcelonins, segons l’últim Baròmetre municipal. Els partits polítics utilitzen aquest tema en clau electoralista? Té una base realista, aquesta preocupació, o es tracta només d’una percepció? Quins són els barris més segurs i els més insegurs? Després de la detenció de 17 persones en l’operació antiterrorista d’ahir, el ‘Hashtag Barcelona’ analitza el nivell de seguretat de la ciutat amb:

  • Imma Viudes, portaveu del sindicat de Mossos SAP-FEPOL
  • Xavier Torrens, professor del Màster en Prevenció de la Radicalització de Universitat de Barcelona
  • Albert Recio, sots-president primer de la FAVB

Segueix el debat en directe aquí, cada dia, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:

 

Batalla judicial per les VTC

Entitats del taxi portaran la patronal UNAUTO als tribunals per competència deslleial i danys i perjudicis. A més, reclamen indemnitzacions de 50 mil euros per taxista per la pèrdua de clients. Quina serà la reacció de companyies com Uber i Cabify? En parlem amb en Josep Maria Goñi, president d’Unauto VTC a Catalunya:

Desallotjaments de Desokupa

Els veïns del Poble-sec denuncien que Desokupa va efectuar el desallotjament d’ahir d’un edifici ocupat del carrer de Fontrodona. La intervenció d’aquesta empresa va generar tensió i enfrontaments, que van acabar amb quatre persones detingudes. L’Esteve, un dels membres del Sindicat de Barri del Poble-sec, ha criticat durament l’actuació policial:

L’actualitat a les xarxes

Les xarxes es van ocupar ahir de retransmetre en directe l’operatiu antiterrorista de Barcelona. El feminisme va respondre a la investidura a Andalusia, també a la capital catalana, però el debat es va encendre amb un anunci de fulles d’afeitar que es va fer viral. Finalment, la nova peli d’Spiderman va explotar a les xarxes. Tot plegat ens ho explica el Toni Noguera:

La fonoteca

Manuel Valls, el candidat de C’s a l’Ajuntament de Barcelona diu que hi ha veïns de Barcelona que ho passen malament quan parlen castellà. Aprofitem l’ocasió per entrar a la fonoteca del  Nil Via i recuperar les diferents campanyes de normalització lingüística des dels anys 80 fins ara:

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: