Imatge de Canyelles

El soroll del trànsit provoca més malalties que la contaminació, segons un estudi d’IS Global. Com es combat la contaminació acústica provocada pels vehicles que circulen per Barcelona? Quins són els barris més perjudicats? En parlem aquest dimarts al ‘Hashtag Barcelona‘.


El soroll provoca més malalties que la contaminació

Segons un informe d’IS Global, reduir el soroll del trànsit faria disminuir els casos de malalties cardiovasculars, d’hipertensió, ictus i depressió. I és que la contaminació acústica a Barcelona supera les recomanacions de l’OMS i molts veïns s’han queixat pel soroll que generen els cotxes al seu barri. En parlem amb:

  • Carles López, tècnic de prevenció acústica i lumínica del Departament Territori de la Generalitat
  • Joaquim Cama, vocal de l’Associació de Veïns del Parc de la Vall d’Hebron
  • Paula de Benito, portaveu de la Plataforma Prou Trànsit
  • Guillem Camprodon, director de recerca del Fab Lab Barcelona

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Tensió en l’última comissió

L’última comissió conjunta del mandat municipal, la d’ahir dilluns, va evidenciar la tensió entre l’oposició i el govern d’Ada Colau. L’absència d’alguns membres de l’executiu va fer saltar les crítiques dels altres partits, que van forçar un recés per decidir si se suspenia la comissió. Finalment, però, es va reprendre i es van acordar algunes decisions de cara a l’últim ple del mandat, el del 3 de maig, com l’expropiació de les casetes del carrer de l’Encarnació de Gràcia, mentre que altres, com el futur del Zoo, van quedar pendents. En parlem de tot plegat amb el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas:


El Mercat de la misèria, a la plaça Reial

La reforma de la plaça de les Glòries ha desplaçat el popularment conegut com el “Mercat de la misèria” fins a un altre punt de la ciutat: la plaça Reial. Els comerciants i els restauradors de la zona es queixen que l’activitat dels manters perjudica els seus negocis. En parlem amb Patricia Radovic, gerent de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial:


L’actualitat a les xarxes

L’incendi de Notre-Dame de París ha tornat l’amor cap als francesos, que semblava haver-se perdut, a les xarxes socials. És veritat que ho ha fet entre alguna petita broma, fruit, evidentment, dels nervis i de la pena. L’altre gran tema ha estat ‘Joc de Trons’, la sèrie de la que molts volen evitar espòilers. Només un: us heu fixat que els dracs no estan menjant bé? Per últim, parlem d’una altra Daenerys: Cayetana Álvarez de Toledo. Ens ho explica el Toni Noguera:


La fonoteca

El Nil Via ens fa memòria de com ha evolucionat en uns anys la celebració de la Setmana Santa a casa nostra:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: