L’Estadi Olímpic Lluís Companys encara la recta final del que ha de ser la primera incubadora de projectes d’esports i tecnologia a Barcelona. Està previst que aquest espai nou pugui acollir les primeres empreses emergents la primavera del 2023. Amb aquesta iniciativa es vol promoure i donar suport a la creació d’empreses joves i innovadores relacionades en l’àmbit de l’esport, també es vol afavorir el seu creixement i facilitar el seu posicionament en el teixit empresarial de la ciutat.

Promoció i creació d’empreses del sector esportiu

Els treballs d’adequació dels espais que han d’acollir la incubadora es van posar en marxa l’estiu i està previst que estiguin enllestits al març del 2023. Són 1.100 m2 de superfície ubicats en una antiga àrea d’oficines situada a la façana sud de l’estadi. També s’habilitaran 400 m2 a l’exterior, just davant de les antigues oficines.

Les obres disposen d’un pressupost de 2,8 M € i la incubadora resultant es preveu que disposi d’una gran àrea de cotreball i 14 mòduls de treball interconnectats.

L’espai exterior disposarà d’una zona verda amb mobiliari urbà pensada per facilitar la creació de sinergies entre les diferents empreses. Això permetrà fer-hi trobades i activitats de cocreació a l’aire lliure.

Tindrà també una sortida directa al Parc de Montjuïc, un dels principals pulmons verds de la ciutat i seu d’importants institucions esportives com són l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), el Museu Olímpic, el Palau Sant Jordi o les Piscines Picornell, entre d’altres.

Acompanyar fins a 14 empreses emergents

Està previst que aquest mes de novembre s’inicïi el concurs per adjudicar la gestió i la dinamització de l’espai. La incubadora podrà acollir fins a 14 “start-ups” relacionades amb el món de l’esport, la innovació i la tecnologia. La idea és que a la incubadora es pugui oferir formació oberta al públic en general i també al sector.

Barcelona serà la punta de llança d’una estratègia de ciutat que vol impulsar el desenvolupament d’un sector emergent partint del talent local”
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

El primer tinent d’alcalde i president de B:SM, Jaume Collboni, ha apuntat que “Barcelona torna a ser un exemple de com les infraestructures olímpiques poden seguir generant retorn social i econòmic”.

Foto de família de la presentació de la incubadora de l’Estadi Olímpic

Primer pas cap al Barcelona Sports Hub

La incubadora serà la primera instal·lació que formarà part del Barcelona Sports Hub. Es tracta d’una iniciativa de l’Institut Barcelona Esports que vol donar suport a l’esport com a àmbit clau per a la innovació i com un dels sectors econòmics emergents de la ciutat.

L’objectiu és fer de Barcelona un referent internacional en l’intercanvi de coneixement, talent, recursos i capacitats d’innovació en el món de la tecnologia i l’esport.

El Barcelona Sports Hub estarà integrat per grans corporacions, institucions, empreses emergents i altres actors tecnològics que desenvolupen projectes relacionats amb els esports electrònics. Amb un pressupost total de 3 M €, el hub se sustentarà en una plataforma digital, tot i que en un futur tindrà una seu física al Palau Municipal d’Esports.