És el primer cop en la història de BTV, que al novembre farà 20 anys que va endegar les emissions conjuntes de totes les televisions de districte, que la plantilla de la cadena convoca una vaga.

El 2013, l’Ajuntament va retallar el pressupost de BTV i això va repercutir en unes rebaixes d’entre el 4,5% i el 10% en els sous de la plantilla subcontractada, actualment, a través de l’empresa BCN Audiovisual SLU. Enguany s’ha aprovat el contracte programa que garanteix el finançament de la televisió i la ràdio públiques fins a 2017, però aquestes rebaixes es mantenen. El Comitè d’Empresa reclama que es reverteixin i denuncia que, sumades a la congelació de sous que es va aplicar a partir de 2010, han fet que els treballadors perdin fins al 19% del poder adquisitiu en tres anys.

Dimecres, la Comissió de Presidència i Règim Interior del consistori va aprovar, amb la unanimitat de tots els grups, una proposició que insta el govern municipal a “crear totes les condicions necessàries per resoldre la situació dels treballadors i les treballadores de BCN Audiovisual”. Però la negociació no ha avançat i els treballadors mantenen la convocatòria de vaga per a aquest divendres i també per al 3 d’octubre, coincidint amb el proper ple municipal ordinari, que BTV emet normalment cada mes.

A més, els treballadors acudiran a la plaça de Sant Jaume amb samarretes i globus vermells per fer visible la seva reivindicació durant el pregó i el Toc d’inici de la Mercè.