Cada setmana passen pel mercat 150.000 visitants, la majoria es concentren el divendres i dissabte. Tot i que no esborren de la memoria els antics encants, tant paradistes com clients sembla que ja s'han acostumat a una nova ubicació més còmoda, diuen, i que els ha fet guanyar un nou públic, majoritàriament turista. RAIMOND BLASI, regidor de Comerç, Consum i Mercats "Insisteixo amb aquesta nova centralitat que significa la plaça de les Glòries, les millores que s'han fet. Aquest equipament que passa a ser un equipament de referència i per tant la comunicació que hi ha a nivell de transport públic." Tot i que el balanç global és positiu no és generalitzat. Després de pràcticament un any d'haver estrenat instal·lacions hi ha comerciants que asseguren que la ubicació de les seves parades està condicionant les vendes. Els paradistes del comerços que estan a tocar del carrer de Los Castillejos es queixen que al públic li costa passar per aquella zona i que, per tant, hi ha greuges entre parades. ANDRÉS CANO, comerciant "Acaba demostrando que hay mucha zona ratonera. Quizás en el otro sitio empezaban por un lado, zigzagueaban y acababan recorriéndolo todo. Ahora, escaleras para arriba, ascensores para acá, esto no sé qué... Los que te vienen a visitar al final son básicamente tus clientes, que aún muchos ni te han encontrado." Un fet que confirmen els venedors que estan en les zones més transitades, qui asseguren que des que estan en les noves instal·lacions han guanyat clients i incrementat vendes. JAUME LÓPEZ VALERO, comerciant "Jo estic treballant més que a l'altre mercat. Avantatges: no plou, el sostre és un gran atractiu de cara a la gent, es fa servir perquè no ens mullem, i jo estic content." La mobilitat dels visitants és, doncs, ara mateix una assignatura pendent de resoldre; d'altres, com la falta de llum o l'excés de sol en algunes zones s'han anat millorant durant aquests primers mesos. Unes solucions, però, encara insuficients per a determinats comerços.

A banda de vendre els productes que s’oferien tradicionalment, els Encants s’han obert durant aquest primer any de vida a la realització de noves activitats socials i comercials. El mes de juny l’espai va acollir la fira Vintage in Barcelona i aquest estiu diversos discjòqueis de música electrònica han participat en la iniciativa Balcó Musical. Precisament en aquesta línia de diversificar les activitats del mercat se celebra ara el primer aniversari del recinte.

Entre els dies 22 i 27 de setembre, la Junta de Comerciants ha organitzat diferents activitats entre les quals hi ha actuacions musicals i xous infantils, concentracions de vehicles antics, cotxes americans i motocicletes Harley Davidson. Durant la setmana de festes, cada dia de les 11 a les 18 h hi haurà tallers de Body Paint a l’àrea de restauració, així com un taller d’efectes especials en què es recrearà els caminants blancs de la novel·la adaptada a sèrie “Joc de Trons”.

El plat fort de les celebracions arribarà el dissabte 27 de setembre, amb un xou infantil a càrrec del grup Teatre Somnis i amb actuacions de pallassos, que s’allargarà tot el matí. A la tarda, des de les 15 fins a les 19 h hi ha programats els concerts d’Al-Andalus i de La Banda Puig i, en paral·lel, per als més petits hi haurà tallers i desfilades durant tota la tarda. Per al públic jove, entre les 9 i les 19 h del mateix dissabte hi ha un espai on es podrà jugar a videojocs anomenat Play retro, que funcionarà de manera ininterrompuda. La festa es tancarà amb música salsa i ball per als visitants.