La previsió del govern municipal és que amb aquestes ajudes es portin a terme actuacions amb un pressupost total d’inversió d’uns 28 milions d’euros i s’espera que es creïn 980 llocs de treball. Aquesta convocatòria d’ajudes estarà oberta fins al 31 de desembre d’aquest any i es calcula que pot arribar a beneficiar uns 5.100 habitatges, fet que suposa un 0,8% del parc d’habitatges de la ciutat. Segons dades facilitades per l’Ajuntament, en el que va de 2014 s’han fet 87 actuacions que han beneficiat un total de 774 habitatges.

La majoria de les actuacions, 22, han estat per fer obres estructurals i de cimentació, 17 per rehabilitació de façanes, 14 per a la instal·lació d’ascensors, vuit per a instal·lacions generals comunes i sis per condicionaments de terrats. En aquesta nova dotació de pressupost es destinaran esforços especialment a resoldre problemes estructurals, instal·lar ascensors o aplicar sistemes d’eficiència energètica. En el cas de les patologies estructurals i d’accessibilitat, es reforça la part social i hi ha ajuts complementaris de fins al 100% per a persones que no arriben als 25.000 euros d’ingressos anuals.

En aquesta, a diferència de les convocatòries anteriors, no caldrà aportar documentació que ja hagi donat l’Ajuntament de Barcelona,  com per exemple la sol·licitud de llicència d’obres o la concessió, ni tampoc els documents que acreditin que s’han pagat les taxes i impostos associats. També s’han simplificat els trams de les ajudes i només hi ha dos percentatges: el 50% de subvenció per aquelles actuacions que es consideren prioritàries i el 25% per a la resta d’actuacions.