Barcelona té en l’actualitat més de 300.000 persones majors de 65 anys, de les quals un terç superen els 80 anys. Es calcula que un de cada tres ancians viu sol, la majoria dones. A aquest col·lectiu anirà adreçat el projecte Vincles BCN. Es tracta d’una aplicació per a tauletes i telèfons mòbils intel·ligents que estableix una xarxa amb persones de l’entorn dels ancians (familiars, amics, veïns, cuidadors) per tal d’evitar que se sentin sols.

“Som la capital dels mòbils, això no és fer un congrés, és posar els mòbils i les tauletes al servei de la gent”, ha sentenciat l’alcalde, Xavier Trias, aquest dimecres a la tarda. “Tenim un repte, que és l’atenció a la gent gran i fer que se senti acompanyada i útil”, ha dit Trias, que veu en Vincles BCN un instrument en aquesta línia.

L’Ajuntament arrencarà en breu una prova pilot de l’aplicació amb una vintena d’avis, que s’ampliaran als 200 a partir del gener de 2015. L’objectiu és arribar a les 20.000 persones usuàries d’aquest servei en els propers quatre anys. Desenvolupar l’aplicació té un cost de 15 milions d’euros. Una part se sufragrarà amb els cinc milions del premi i, per a la resta, es buscarà patrocini o bé diners municipals.