El president del Comitè d’Empresa de Seat, Matías Carnero, demana tranquil·litat i poder tenir una “posició neutra” en el moment en què hi ha moltes empreses que traslladen la seu social a altres poblacions de l’estat. Assegura que Seat ha rebut trucades del Govern espanyol i de la Generalitat per saber si canvien la seu social fora de Catalunya.

El president del Comitè d’Empresa de Seat, Matías Carnero, assegura que mentre la inestabilitat política no afecti les vendes, no veuen cap motiu per traslladar la seu social fora de Catalunya. Seat, destaca Carnero, és una empresa amb “rècord de vendes i de producció” que es dedica a “vendre cotxes i no a fer política”. I demana poder tenir una “posició neutra” i que “els deixin tranquils”. Tot i això, el comitè assegura que en el cas de canviar la seu social seria un gest simbòlic, ja que actualment la companyia disposa d’unes oficines a Madrid, on hi ha el despatx del president del consell d’administració, Francisco Javier García Sanz.

Carnero assegura que la direcció de Seat ha rebut diverses trucades de l’entorn del govern de l’Estat, però també, del govern de la Generalitat per saber si traslladen la seu social o no. A parer seu, aquestes trucades són “una mesura de pressió” per a una de les grans empreses exportadores en l’àmbit estatal. I afegeix que “la posició de Seat davant aquesta situació va ser tema de conversa durant la recepció que els reis van oferir al palau de La Zarzuela després del Dia de les Forces Armades, el 12 d’octubre passat”.

Finalment, però, el comitè d’empresa admet que hi ha “preocupació per la inestabilitat política” que es viu a Catalunya. De moment, per la seva banda, la direcció de Seat no ha confirmat ni desmentit aquestes qüestions.